A Wi-Fi hálózatok fővárosa: London

Az idei RSA tanulmány alapján Londonban található a legtöbb Wi-Fi hálózat a világon.

A Wi-Fi hálózatok fővárosa: London

Az idei RSA tanulmány alapján Londonban található a legtöbb Wi-Fi hálózat a világon.

Az évente lefolytatott Wireless Security Survey tanulmány Londont találta a Wi-Fi hálózatok fővárosának 12 276 elérési ponttal. Ez 3000-rel több, mint ami New York-ban található. Ebben a két városban található a legtöbb elérési pont, azonban a kutatás 543 százalékos növekedést tapasztalt a Párizs Wi-Fi hálózatainak a számában.

Az éves növekedés London esetében 72 százalék volt idén, ez jócskán elmarad a tavalyi 160 százalékhoz képest. New Yorkban idén ennél jóval kisebb mértékű növekedés volt, 45 százalékkal több Wi-Fi elérési pont jött létre,míg  tavaly 49 százalékos növekedést regisztráltak.

A kutatás a hálózatok biztonságára is kitért. New York-ban a vállalati hálózatok 97 százaléka használt titkosítást, tavaly ez az érték 76 százalék volt. Párizsban 94 százalékos a titkosítás mértéke, azonban Londonban a céges Wi-Fi hálózatok 20 százaléka még mindig titkosítatlan.

Az otthoni Wi-Fi hálózatok elterjedtsége 55 százalékos Londonban, 18 százalékos New York-ban és 21 százalékos Párizsban. Az otthoni felhasználók jobban odafigyelnek a biztonságra mint az üzleti társaik. Párizsban az otthoni hálózatok 98 százaléka volt titkosítva, ez az érték New York-ban 97 százalék volt, Londonban pedig 90 százalék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward