Shop menü

A VIVO ÚJ CSÚCSMOBILJA A LEGERŐSEBB OKOSTELEFON LETT AZ ANDROIDOS FRONTON

Az X90s ütőképes kamerákkal, lenyűgöző képernyővel, és IP64 minősítést kiérdemlő szigeteléssel rendelkezik, ráadásul szemrevaló a külseje is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Vivo új csúcsmobilja a legerősebb okostelefon lett az androidos fronton

Folyamatosan fejlődnek a rendszerchipek, és az új Vivo mobil keretei között már a Dimensity 9200+ dolgozik, ami szédületes tempóra képes, persze azt is látni kell, hogy a sebességre a felsőkategóriában egy ideje már egyébként sincs panasz. Ameddig nem érkezik a Snapdragon 8+ Gen 2, addig ez lehet a leggyorsabb lapka, de a Qualcomm következő csúcsragadozója is itt van már a sarkon.

Az X90s egy kiváló látványról gondoskodó, 6,78 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel ívelt peremekkel határolva, és 2800 x 1260 képpontos felbontással. A panel 1300 nites fényerőre képes, 120 Hz-es üzemet támogat, nem jelent neki gondot a HDR tartalmak megjelenítése, és 115%-ban képes a DCI-P3 színteret megjeleníteni.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszerrel jön az újdonság, szóval a frissességét tekintve sem érheti majd kritika. Persze a Vivo a saját rendszerét használja rajta, jelen esetben az OriginOS 3.0 került elő. Sok szoftveres extra lesz itt, például a képalkotás tekintetében is számolni lehet rengeteg plusz funkcióval. Itt biztosított a Vivo V2 képfeldolgozó processzor, melyhez egyedi képalkotó megoldások sora kapcsolódik.

Galéria megnyitása

A szerkezet egy 32 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik, ami mindenképpen jól hangzik, de azt is hozzá kell tenni, hogy videózni csak 1080p minőségben tud ezt kihasználva. Szóval, aki esetleg magasabb minőségben akar a frontkamerával videózni, mert például vlogot venne fel, az nem az X90s-ben fogja megtalálni a partnerét.

Galéria megnyitása

A készülék egy 50 MPixeles főkamerával rendelkezik, és van még a fedélzeten kettő darab 12 megapixeles megoldás is. Az elsődleges képalkotó 1/1,49 colos szenzort használ, kapott optikai stabilizátort, és Zeiss lencsével, illetve T* bevonattal is rendelkezik, de még a Pixel Shift technológiát is támogatja. A két társkamera ugyanazt az 1/2,93 hüvelykes érzékelőt vette alapul, és az egyik ultraszéles látószögű, a másik pedig kétszeres optikai zoomot biztosít. Van makrózási lehetőség is kiváló minőségben, és itt már a 4K60 videózásnak sem lesz akadálya.

Galéria megnyitása

A Dimensity 9200+ ebben a mobilban található meg elsőként, a MediaTek ezt a chipet igencsak megdoppingolta, ugyanis az AnTuTu alatt már 1,6 milliónál is magasabb pontszámot képes produkálni. Ezzel jelenleg a Vivo X90s lett a leggyorsabb okostelefon Android rendszerrel – és az AnTuTu alapján összeségében is egyébként. A készülék 8 vagy 12 GB-nyi rendszermemóriával lesz megvásárolható, a tárhely kapacitása pedig 256 vagy 512 GB lehet majd. Minden esetben LPDDR5 és UFS 4.0 modulok vannak itt használatban.

Galéria megnyitása

5G-s készülékről beszélhetünk, és az X90s már a Wi-Fi 7 támogatásnak sincs híján. A szerkezet kapcsolati képességeinek lajstromán szerepel még a Bluetooth 5.3 modul, az fejlett, többfrekvenciás A-GPS vevő, természetesen az NFC chip sem hiányzik belőle. Dual-SIM-es az újdonság, de ez a Vivónál megszokott.

Galéria megnyitása

Fekete, fehér, piros és zöld színben lesz elérhető a Vivo X90s, és a pirosnál bőrhatású burkolatról beszélhetünk. Az üveg hátlapos modellek 8,48 mm vastagok és 202 grammot nyomnak, a műbőrbevonatos kicsit vastagabb, de könnyebb lesz. Az ujjlenyomat-olvasót a képernyő mögé bújtatták a tervezők. Sztereóban fog megszólalni a mobil, de 3,5 mm-es Jack csatlakozója nincs, csak egy USB-C-vel rendelkezik. IP64 előírásnak megfelelő védelmet kapott.

Galéria megnyitása

A készülék a nagy méret ellenére nem kapott túl kövér akkut, egy 4810 milliamperórás kapacitású egység lapul majd benne. Nem lesz az üzemidő bajnoka a Vivo X90s, de visszafogott használat mellett két napot elmegy majd egy töltést követően, a töltés pedig egyébként nem vesz sok időt igénybe, hiszen 120 wattos teljesítményt támogat.

Galéria megnyitása

A Vivo X90s 4000 jüanba kerül majd alapáron Kínában, ami átszámítva 187 ezer forintos összegnek felel meg jelenleg, ezért a pénzért a 8/256 GB-os modell üti a vásárlók markát, a csúcsgép pedig a 12/512 GB-os konfigurációban 220 ezer forintnyi jüant kóstál majd. A forgalmazása a napokban indul, rendelni már most is lehet, és idővel Európába is befuthat, bár az öreg kontinensen mostanában nincs jó sora a Vivónak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére