A Vivo is sikeresen tesztelte az 5G-t

A Vivo is sikeresen tesztelte az 5G-t

Az elmúlt hetekben több gyártó is élt azzal a lehetőséggel, hogy egy meglévő okostelefonjába 5G modemet beépítve kipróbálja az új generációs hálózatokat. Elsőként az Oppo, majd a Xiaomi, most pedig a Vivo osztott meg erről fényképes bizonyítékot.

Ahogy az Oppo és a Xiaomi, úgy a Vivo is a Qualcomm partnerségében fejleszti az 5G-s készülékét, így nem meglepő módon a korábban leleplezett Snapdragon X50 hálózati modemet vette igénybe a tesztelés során. Ez akár az 5 Gbps-os letöltési sebességet is képes elérni nagyon alacsony késleltetés mellett, és a milliméteres hullámokat, valamint a 6 GHz alatti sávokat egyaránt támogatja. A Vivo az aktuális csúcsmodelljének, a NEX S-nek a burkolata alá pakolta be a Qualcomm által készített megoldást.

Galéria megnyitása
Jól kivehető a bal felső sarokban az 5G NR felirat

Természetesen egy Non-Standalone (NSA) 5G NR felépítésű okostelefonról beszélhetünk itt, ami azt jelenti, hogy a próba céljával létrehozott öszvér nemcsak az 5G hálózatokat támogatta, hanem a 4G LTE modemet és annak antennáit is megtartotta. A tesztelés során kialakított kapcsolat már a 3GPP Release 15 szabványnak megfelelő volt, ami egy fontos szempont. A folyamat során a Vivo a protokollokra koncentrált és a Keysight UXM 5G mérőeszközeit használta. A következő lépésekben újabb 5G tesztek várnak a módosított hardverrel rendelkező NEX S-re.

Az első kereskedelmi forgalomba szánt 5G-s oksotelefonok a Vivo szerint is 2019-ben jelenthetnek majd meg. És a vállalat közleménye alapján a Qualcomm mellett a China Mobile szolgáltató is kulcsfontosságú partnere lesz az új generációs hálózat beindításában. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a Vivo a saját hazájában fogja elrajtoltatni az első 5G támogatást is felvonultató eszközét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap