A videó vezérlő piac első negyedéves adatai

A Jon Peddie Research elemzői elkészültek legfrissebb munkájukkal, amelynek köszönhetően megtudhatjuk, hogy miként alakult a video vezérlők piaca az elmúl negyedév folyamán, vagyis az idei év első negyedévében. Az adatok ezúttal is tartalmazzák mind az asztali-, mind pedig a mobil videó vezérlőket, legyen szó videokártyáról, illetve északi hídba vagy processzorba integrált megoldásról.

A videó vezérlő piac első negyedéves adatai

A Jon Peddie Research elemzői elkészültek legfrissebb munkájukkal, amelynek köszönhetően megtudhatjuk, hogy miként alakult a video vezérlők piaca az elmúl negyedév folyamán. Az adatok ezúttal is tartalmazzák mind az asztali-, mind pedig a mobil videó vezérlőket, legyen szó videokártyáról, illetve északi hídba vagy processzorba integrált megoldásról.

Az első negyedév folyamán a teljes videó vezérlő piacon 104,62 millió darab videokártyát, IGP-t és IPG-t (processzorba integrált videó vezérlő) szállítottak le, ami a negyedik negyedéves teljesítményhez képest 18%-os visszaesést jelent, de a tavalyi év azonos időszakához képest jelentős, egészen pontosan 44%-os javulást mutat. Ahogy az lenni szokott, ebben a negyedévben is az Intel uralta a videó vezérlők piacát: a gyártó 45,49 millió chipet szállított le világszerte, de még így is a korábbi, 2009-es negyedik negyedéves, 51,1%-os piaci részesedése 43,5%-ra esett vissza.

Az Intel veszteségéből természetesen az AMD és az Nvidia profitálhattak. Az AMD a tavalyi év végén elért 21,7%-os részesedését 24%-ra növelte, míg az Nvidia az ugyancsak tavaly év végén elért 26,5%-os eredményét 31,5%-ra tudta növelni. A piac további szereplői, azaz a Matrox, a SiS és a VIA/S3 összesen is kevesebb, mint 1%-os piaci részesedést tudtak elérni az idei év első negyedévében, ami az elmúlt negyedévek eredményei láttán nem csoda.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward