A vártnál olcsóbbak lesznek a NAVI alapú Radeonok

Az AMD a jelek szerint az utolsó pillanatban úgy döntött, kedvezőbb árakat szab a Radeon RX 5700-as sorozat tagjainak.

A vártnál olcsóbbak lesznek a NAVI alapú Radeonok

Az AMD még az E3 2019 alkalmával mutatta be legújabb videokártya sorozatát, amelynek tagjai már az új, Navi kódnévre keresztelt architektúrát használhatják. A sorozatban első körben csak két modell lesz, a Radeon RX 5700, illetve a Radeon RX 5700XT, igaz, utóbbiból egy 50th Anniversary Edition is készül, ami egyedi dizájnnal érkezik, hűtőjén szerepel majd az AMD vezetőjének aláírása, a GPU alap- és boost órajeleket pedig 75 MHz-cel megemelik majd a normál változatéhoz képest. Hogy milyen dobozokban érkeznek az új Radeonok? Tegnapi hírünkből ez is kiderül.

Galéria megnyitása A régi árak Az Nvidia a NAVI rajtba nemrégiben belerondított egy picit, hiszen július másodikán bejelentette a GeForce RTX Super sorozat tagjait, amelyek az eredeti modellekhez képest némi gyorsulást hoznak, így a NAVI alapú Radeonok számára egy picit nehezebbé válik majd a terep. Az AMD korábbi ígérete szerint a Radeon RX 5700 teljesítménye egyébként jobb lesz, mint a GeForce RTX 2060-é, a Radeon RX 5700 XT pedig gyorsabb lesz, mint a GeForce RTX 2070.

Az eredeti terv az lett volna, hogy a 449 dolláros Radeon RX 5700 XT jobban teljesít, mint a 499 dolláros GeForce RTX 2070, míg a 379 dolláros Radeon RX 5700 a 349 dolláros GeFore RTX 2060 ellen szállhat harcba. Az átalakított terep miatt az AMD a VideoCardz információi szerint úgy döntött, hogy a Radeon RX 5700 árát 379 dollárról 349 dollárra, a Radeon RX 5700 XT árát pedig 449 dollárról 399 dollárra csökkenti, így az újdonságok hatékonyan alkalmazkodhatnak az új piaci helyzethez. Nem sokkal azután, hogy a VideoCeardz megszellőztette az információt, az AMD bejelentette, frissítik az új videokártyák árazását, amelyről egy hivatalos tájékoztatót is elérhetővé tettek, íme:

Galéria megnyitása
Az új árazás

Az Nvidia a GeForce RTX Super rajt után a GeForce RTX 2080-as és a GeForce RTX 2070-es videokártyákat kivezeti a piacról, a GeForce RTX 2060 azonban marad, így előbbiek már csak addig lehetnek forgalomban, amíg a raktárkészletek kitartanak. Az AMD lépése után azonban várhatóan nehezebb lesz megszabadulni az említett raktárkészletektől, mint ahogy azt korábban gondolták. Kivéve, ha az Nvidia is elszánja magát az árcsökkentésre, az ugyanis ismét átrajzolhatja egy picit a piaci képet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap