A vártnál népszerűbb lehet az iPhone 11

Az Apple állítólag emelt a termelésen, de a beszállítók óvatosak a becsléseket illetően.

A vártnál népszerűbb lehet az iPhone 11

Az iPhone XR és az iPhone XS páros egészen gyenge szereplést mutatott be, borzasztóan sokat esett ezzel a szériával az iPhone-ok forgalma, és csak azért nem szakadt be az Apple bevétele, mert szinte minden más terület jól teljesített, és együttesen ellensúlyozni tudták az iPhone által okozott kiesést. Az elemzők előzetesen azt nyilatkozták, hogy az iPhone 11 sem fog komolyabb fellendülést hozni, továbbra is gyengélkedhet majd az Apple. A cupertinóiak is azzal számoltak, hogy nem lesz nagy fellendülés, éppen ezért visszafogottan indult meg az újdonságok gyártása. Viszont most úgy hírlik, hogy az iPhone 11 mégis jobb teljesítményt mutathat majd, mint az iPhone XS, XS Max és XR.

Galéria megnyitása

A Nikkei Asian Review egy friss jelentésében arról számolt e, hogy az iPhone 11-ből összesem 7-8 millióval többre lesz szükség kezdetben. Ez pedig hozzávetőlegesen 10 százalékkal megnövelt termelési kapacitást jelent. Beszállítói információkra hivatkozva a Nikkei azt állítja, hogy a szimpla iPhone 11 lesz a húzó masina ezúttal is, és talán még nagyobb arányban fog dominálni a szérián belül, mint a tavalyi termékek körében az iPhone XR. Hiszen már az előző generáció esetében is azt lehetett látni, hogy a legolcsóbb iPhone viszi a prímet a forgalmat tekintve, jelentősen több került eladásra abból, mint a társaiból. Az iPhone 11 Pro Max viszont állítólag kevesebb érdeklődőt vonz már, mint ahogy az iPhone XS Max esetében volt.

A korábbi kiábrándító eredményeket követően az Apple a továbbiakban már felfelé ívelő pályára állhat. Az ügyhöz közel álló forrás szerint a cupertinóiak most bizakodóak azt illetően, hogy az előző generáció eredményeit felülmúlhatják. Az iPhone 11 esetében komoly húzópontnak ígérkezik a kamera, amire nagyon sok figyelmet fordított az Apple a fejlesztések és a médiakampány során egyaránt. És annak köszönhetően, hogy már az iPhone 11 is duálkamerás lett, különösen nagy érdeklődés övezheti.

Galéria megnyitása

Az is hozzájárulhat valamelyest az új iPhone generáció népszerűbbé válásához, hogy egy árnyalatnyival csökkentette az Apple az induló modell árát. Az árvágásról azért nem beszélt kiemelten a vállalat, mert ez eléggé kellemetlen téma a számára, de ettől függetlenül az iPhone 11 sorozat legszerényebb tagja 50 dollárral, hazánkban 10 ezer forinttal olcsóbb lett.

Bár most úgy tűnik, hogy az iPhone 11 jobban teljesíthet, a Nikkei Asian Review beszámolója szerint ez egyáltalán nem biztos, hogy a termékek teljes életciklusa alatt így lesz. A beszállítók szerint csak átmeneti a vásárlókedv növekedése, nem kell arra számítani, hogy hosszabb ideig tart majd, csak az ünnepi szezonban számítanak erre. Az Apple általában nagyon jól szokott futni az ünnepek alatt, egyrészt most debütált, másrészt sokan vásárolnak új iPhone-t ajándékozási céllal. Ez megszokott trend, és bár ez alatt több okostelefont adhat el az Apple, az ünnepeket követően a megnövekedett érdeklődés alábbhagyhat a komponensgyártók szerint.

Végül azt is érdemes megemlíteni, hogy az is hozzájárulhat a termelés növeléséhez, hogy az Egyesült Államok kormánya átmenetileg elhalasztotta annak a 10 százalékos védővámnak a kivetését, ami a Kínában készülő elektronkiai termékeket sújtaná. Ez az extra költség pedig az új iPhone-okat is érintené valamilyen szinten. A védővám eltolása az ünnepi időszakban hozzájárulhat a kereslet növekedéséhez az elemzők szerint. Nem véletlen, hogy amikor ez augusztusban kiderült, akkor az Apple értékpapírjainak az ára kiemelkedő mértékben emelkedett.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap