A vártnál előbb jön az 5G-s ZTE mobil

A vártnál előbb jön az 5G-s ZTE mobil

Valószínűleg idén minden nagyobb mobilgyártó kínálatában meg fog jelenni az első okostelefon 5G hálózati támogatással. A ZTE már többször is beszélt arról az elmúlt évben, hogy készül a saját megoldásával, a napokban pedig újra előkerült a téma. És minden jel szerint a vállalat most jobban áll a fejlesztésekkel, mint korábban, mert már előbb számol az újdonság megjelenésével.

Tavaly augusztus végén arról számolt be a ZTE, hogy előre láthatólag 2019 második felére fog csak elkészülni az új generációs hálózati modemmel felvértezett okostelefonja, most viszont úgy tűnik, hogy nem kell addig várni. A kínai alakulatnál úgy kalkulálnak az illetékesek, hogy már az idei év első felében, vagyis még a nyár elejéig be fog futni az 5G-s készüléke. Már arról is hallani lehet, hogy az első 5G-s mobilját az Axon termékcsaládon belül fogja elindítani – és a csúcsra törő tervei mellett azt is elmondta a cég, hogy számolni kell új Blade modellek felbukkanásával is.

Galéria megnyitása

Megtudhattuk, hogy a ZTE folyamatosan futtat 5G teszteket, és már több fontos megpróbáltatáson is sikeresen túl van a fejlesztés alatt álló konstrukcióival. A vállalat bonyolított az új generációs hálózat közbenjárásával hanghívást, küldött üzenetet a WeChat szolgáltatáson keresztül, és a mobilinternetes böngészést is abszolválta.

A ZTE helyzete egyébként különösen érdekes, mert a vállalat nemcsak végfelhasználói eszközt fejleszt az 5G-hez, hanem komplett hálózati infrastruktúrákban is masszívan érdekelt, hiszen a világ egyik legnagyobb mobil hálózati eszközöket készítő vállalatáról beszélhetünk. Ugyanakkor nem könnyíti meg a cég életét, hogy az elmúlt időszakban folyamatos „szembeszélben” kell előre haladnia, ugyanis az Egyesült Államok és annak több partnere is megtiltotta a szolgáltatóknak a kínai cégek által fejlesztett termékek használatát – jellemzően az új 5G-s infrastruktúrák létrehozásakor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap