A Valve nem dolgozik a Left 4 Dead játékon, de dolgozott valamikor

A HTC elnökének nyilatkozata megforgatta az állóvizet, amit a VNN készítőjének egy decemberi tweetjének köszönhetünk.

A Valve nem dolgozik a Left 4 Dead játékon, de dolgozott valamikor

Múlt hónap elején a mindig jól értesült Valve News Network készített egy újabb videót arról, hogy szerinte nem elképzelhetetlen, hogy a Half-Life: Alyx után a Valve kihozza az új Left 4 Dead-et VR-ra is.

A Valve szokásához híven nem reagált a pletykákra, hanem annyiban hagyta a dolgot. A helyzet viszont megváltozott, amikor a kínai HTC elnöke, Alvin Wang Graylin a tweetjében megosztott pár diát egy előadásából. Itt konkrétan megemlíti, hogy a Valve a Half-Life: Alyx mellett a LFD3-on is dolgozik.

A Valve erre már lépett és egy az IGN-nek eljuttatott közleményben tudatta, hogy voltak terveik a Left 4 Dead sorozattal, de évek óta nem foglalkoznak vele és egyáltalán nem dolgoznak Left 4 Dead játékon. Szerintük néhányan élvezik, hogy olyan téves információkat tesznek közzé, ami jót tesz a közösségüknek és az üzletüknek. A közlemény végén újra hangsúlyozzák, hogy nem dolgoznak L4D játékon.

Alvin Wang Grayling természetesen értesült a Valve cáfolatáról és igyekezett is egy újabb tweetben leszögezni, hogy a L4D3 csak az ő spekulációja volt és nem a HTC hivatalos álláspontja. Ő maga nagy Valve rajongónak tartja magát és csak példának szánta, hogy olyan címek kellenek a VR otthoni elterjedéséhez, mint a HL: Alyx és a Left 4 Dead. Elnézést kért a téves információkért.

A HTC kínai elnöke valószínűleg nem csak Valve fanatikus, hanem nyomon követheti a Valve News Network adásait is, lehetséges, hogy tényleg nem üzleti kapcsolatai révén, hanem ezen a csatornán keresztül jutott arra a következtetésre, hogy a Valve készíti a következő zombis címet.

A VNN csatorna tulajdonosa, Tyler McVicker is elismeri a felelősségét ez ügyben a félrevezető twitter bejegyzésével, bár szerinte az újságírók is hibásak, mert szerinte az újságírók tényként hozták le, hogy készül a Left 4 Dead 3, ami miatt még a HTC kínai elnöke is hülyeségeket mondott. Rákeresve az erről szóló cikkekre, valószínűleg kevés helyen történt meg az, hogy nem feltételes módban írtak a Left 4 Dead 3-ról, mindenütt pletykaként kezelték egészen a HTC elnökének a diaképéig, ami után kétségtelen, hogy többen tényként hozták le a dolgot.

A VNN utóbbi napokban több Left 4 Dead 3-mal kapcsolatos videót is feltöltött, köztük egy fejlesztővel készült interjút is, ahol is arról volt szó és az azzal folytatott kisérletekről.

Ami tehát bizonyos, hogy a Valve dolgozott VR Left 4 Dead játékon még 2017-ben, viszont a közleményük szerint azóta se és nem is terveznek dolgozni jelenleg ezen a sorozaton. Bárhogyan is történt, az igazán szomorú hír az, hogy nem készül új L4D, aminek valószínűleg senki sem örül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap