Shop menü

A UBISOFT LEHET AZ ACTIVISION BLIZZARD FELVÁSÁRLÁS EGYIK NAGY NYERTESE

Olyan módon szövetkezne a Microsoft és a Ubisoft, amire aligha számított bárki is.
Török Roland
Török Roland
A Ubisoft lehet az Activision Blizzard felvásárlás egyik nagy nyertese

Bár az Egyesült Királyság versenyhivatalán, a CMA-n kívül mindenki beletörődött már az Activision Blizzard felvásárlásába, a Microsoft még mindig próbálkozik, hogy a lehető legjobb szájízzel szerezhessék meg maguknak a jogokat. Csak hogy mindenki megnyugodjon és ne jogi trükkökkel kelljen kikerülni a CMA akaratát, az új megállapodás értelmében a Microsoft egyszerűen átadná a Ubisoftnak az Activision Blizzard játékok streamelési jogait 15 évre. 

Ha nem hiszed, akkor itt található az erről szóló közlemény, illetve lejjebb a bejelentő tweet. 

Ez a hír nem csak meglepő, de valóban hatalmas változtatás az eredeti elképzelésekhez képest, hiszen így a Ubisoft olyan játékokat tud beépíteni a saját alkalmazásáruházába és streaming szolgáltatásába, mint az Overwatch, Diablo 4, World of Warcraft és természetesen a Call of Duty. "Az átstrukturált tranzakció értelmében a Microsoft nem lesz abban a helyzetben, hogy exkluzív módon jelentethesse meg az Activision Blizzard játékait a felhő streaming szolgáltatásban – Xbox Cloud Gaming– vagy exkluzív jogot gyakoroljon az Activision Blizzard játékai felett a rivális szolgáltatások esetében” – írja a Microsoft közlemény. 

Az átruházás mögötti háttér az, hogy a CMA szerint szó sincs arról, hogy a Sony-t kellene félteni, szerintük a felhős játékszolgáltatásokban fellépő Microsoft dominancia a legnagyobb veszély. Az új megállapodás értelmében viszont a Ubisoft 15 évig biztosan kezelheti, streamelheti, de még licencelheti is a játékokat a konkurens felhő szolgáltatások számára is. 

Ráadásul a lépéssel a Ubisoft bármilyen platformra el tudja vinni az Activision Blizzard játékokat, így a PlayStation könyvtár része is maradhat a kínálat, akkor is, ha a Sony nem akarná az Xbox Cloudot engedélyezni PlayStation-ön. 

Az üzletet a Microsoft és a Ubisoft többféle módon fogja rendezni. A Ubisoft egyszeri nagyobb összeget fizet az Activision Blizzard játékokért, illetve rugalmas módon, például játékidő alapján fizetheti meg a játékok licencelésének díját. Az üzlet nem befolyásolja az Európai Bizottság számára tett kötelezettségvállalásokat sem, az EU gazdasági térség országaiban a Microsoft továbbra is szabadon licencelheti a felhős játékokat.  

Nagyon nehéz lesz ezen már fogást találnia a CMA-nak, ha minden igaz, nincs is kifogásuk az ajánlattal  kapcsolatban és nemsokára hivatalosan is az Activision Blizzard a Microsoft részévé válik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére