A Turtle Beach tulajdonába kerül a Roccat

Már amennyiben a felvásárlási szándék ellen nem emelnek kifogást az illetékes hivatalos szervek.

A Turtle Beach tulajdonába kerül a Roccat

A gamer fejhallgatóiról ismert Turtle Beach a napokban jelentette be, hogy felvásárolja a gamer perifériák szegmensében tevékenykedő ROCCAT-et. A tranzakció keretén belül a vevő 14,8 millió dollárt fizet ki készpénzben, amihez további 1 millió dollár társulhat készpénz vagy részvények formájában, attól függően, az eladó melyiket preferálja. A megállapodás részeként a Turtle Beach további nagyjából 3,4 millió dollárt is kifizet, amelynek pontos mértéke a cég teljesítményétől függ, hiszen úgynevezett „earn out” megállapodásról van szó.

A Turtle Beach jelenleg főként az Amerikai Egyesült Államok területén, illetve Európa egyes országaiban forgalmazza termékeit, ám a ROCCAT felvásárlásával további európai országokba juttathatja el termékeit, valamint végre Ázsia területére is beléphet, ahol komoly piac várja a termékeit. A két vállalat portfóliója gyakorlatilag kiegészíti egymást, de közös tulajdonság, hogy mindketten a játékosoknak szánt eszközök piacát veszik célba. A Turtle Beach szerint a felvásárlást követően a vállalatnak összesen 48 fő terméke lesz, amelyeket az említett piacokon értékesíthetnek. Ehhez jól jöhetnek majd azok az extra disztribúciós csatornák, amelyekkel a ROCCAT rendelkezik.

Galéria megnyitása Vajon a ROCCAT márkanév megmarad? Az egyelőre nem világos, hogy az akvizíció után a ROCCAT perifériák továbbra is a megszokott márkanév alatt kerülnek-e majd forgalomba, vagy inkább átnevezi-e őket az új tulajdonos, hogy egységes Turtle Beach kínálatot teremthessen. Név ide vagy oda, annyi biztos, hogy René Korte, a ROCCAT vezetője, valamint a vállalat összes többi munkatársa is pozíciójában marad, valamint a termékfejlesztés is zavartalanul folytatódik tovább.

A Turtle Beach várakozásai szerint a ROCCAT termékcsaládja 20-24 millió dolláros árbevételt hozhat 2019 folyamán, 2020-ban pedig a 30 milliós határt is sikerülhet elérni. A Turtle Beach pénzügyi beszámolója szerint 2018 folyamán 287,4 millió dolláros teljes árbevételt könyvelhetett el a cég, a profit pedig 39,2 millió dollárt tett ki.

A vállalat teljes árbevételének többségét a játékkonzolokhoz készített headsetek tették ki Észak-Amerikában, ahol ebben a szegmensben 40% körüli részesedést produkál a vállalat már kilenc éve, azaz nem kispályás szereplő. A Turtle Beach a ROCCAT felvásárlását követően a PC-s gamer kiegészítők piacán 100 millió dollárra szeretné növelni árbevételét az elkövetkező évek során, vagyis növekedni szeretne, ebben pedig remek partner lesz az új szerzemény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap