A TSMC megkezdheti a 2 nm-es gyártástechnológia fejlesztését

Az új gyártástechnológia várhatóan 5 év múlva állhat termelésbe, azaz még elég sokat kell rá várni.

A TSMC megkezdheti a 2 nm-es gyártástechnológia fejlesztését

A bérgyártással foglalkozó vállalatok között meglehetősen kiélezett a verseny annak érdekében, hogy ügyfeleiknek a lehető legfejlettebb gyártástechnológiát kínálhassák, méghozzá a lehető legjobb feltételek mellett. Ezen a téren jelenleg a Samsung és a TSMC között folyik a legnagyobb vetélkedés, hiszen jelenleg csak ez a két gyártó, akinél 2020 környékén már használatban lehet az 5 nm-es gyártástechnológia, sőt, később mindketten tovább szeretnének lépni 3 nm-re is.

Galéria megnyitása Az elkövetkező időszakban kiderül, sikerül-e tartani a menetrendet A felek közötti versenygést remekül szemlélteti, hogy a Samsung nemrégiben elhalászott néhány megrendelést a TSMC orra elől, mivel riválisánál jobb ajánlatot adott a partnereknek. Ennek köszönhetően az Nvidia Ampere sorozatú grafikus processzorai, valamint a Qualcomm Snapdragon 865-ös SoC egysége is a Samsung üzemeiben készülhet – ez részben annak is köszönhető, hogy a TSMC egy picit túlvállalta magát a 7 nm-es gyártástechnológia terén.

A verseny persze tovább folytatódik majd, ugyanis a TSMC már 2020-ra elkészül a tajvani Hszincsu területén legújabb, 3 nm-es gyártósorokat fogadó üzemével, amely viszont majd csak 2021 végére állhat csatasorba, hiszen berendezéséhez további időre lesz szükség.

Ugyanebben az üzemben kapnak majd helyet a 2 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorok is, amelyek várhatóan 2024 folyamán állhatnak termelésbe. A TSMC szóvivője, Zhuang Zishou ezzel együtt azt is megerősítette, hogy a vállalat már most készen áll a 2 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatos kutatási és fejlesztési feladatok megkezdésére, így hamarosan az érdemi munka is elindulhat. Az persze még erősen kérdéses, hogy 2024-re tényleg sikerül-e beindítani a kísérleti termelést, illetve a tömegtermelést, hiszen addig még nagyon sok olyan dolog jöhet közbe, amelyek nehezíthetik a munkát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap