A TSMC leelőzte a Samsungot

Ázsia legértékesebb vállalatává lépett elő a bérgyártó, ami igen lenyűgöző teljesítmény.

A TSMC leelőzte a Samsungot

Elég meglepő trónfosztás történt Ázsiában a technológai vállalatok szegmensében, ugyanis a Samsungot megelőzve most már a TSMC a legértékesebb vállalat e térségben, ami annak köszönhető, hogy a vállalat részvényeinek árfolyama eddig még nem látott magasságokba emelkedett.

A két vállalat között persze nincs túl nagy különbség piaci érték terén, ugyanis míg a Samsung esetében 261,6 milliárd amerikai dollárról beszélhetünk, addig a TSMC 262,75 milliárd amerikai dollárt ér, de az elsőség így is elsőség. Érdekesség, hogy a TSMC esetében a részvényárfolyam zsinórban 10 héten keresztül emelkedett, amire 1994 óta nem volt példa. Idén eddig 40%-os emelkedést produkált az árfolyam, az elmúlt három év folyamán pedig duplájára emelkedett. Persze emelkedés a Samsung esetében is látható, ugyanis a részvényárfolyam idén 34,45%-kal nőtt, ám ez kevésnek bizonyult az elsőség megtartásához.

Hogy mi a TSMC sikerének titka? A vállalat kellően rugalmasan áll a megrendelőkhöz, vagyis többféle gyártástechnológiát is elérhetővé tesz, amelyek között mindenki talál megfelelőt a saját igényeihez, legyen szó nagyon régi, több éves eljárásról, vagy éppen a napjainkban elérhető legmodernebb technológiáról.

Galéria megnyitása

A profitot a vállalat nagyrészt vissza is fordítja, így a kutatásra és fejlesztésre kellő mennyiségű tőke jut, ami hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat az élvonalban foglaljon helyet a félvezetőgyártók szegmensében. Sokat segít a vállalatnak az is, hogy igyekszik lojális megrendelőbázist építeni, méghozzá úgy, hogy rugalmasságot biztosít a megrendelőknek: a szolgáltatást igénybe lehet venni kisebb gyártásra éppúgy, mint több évre, speciális feltételek mellett, így a megrendelőket saját igényeiknek megfelelően rugalmasan ki tudja szolgálni a cég. Ráadásul az új gyártástechnológiákkal kapcsolatban fontos információkat kapnak a partnerek már a bevezetést megelőző időszakban – például egy évvel hamarabb –, vagyis új termékeiket ennek megfelelően tudják megtervezni.

Persze a nagy népszerűség miatt az elmúlt időszakban kisebb lassulás következett be a kiszolgálás terén, ugyanis a szokásos két hónapos átfutási idő közel háromszorosára, azaz hat hónapra nőtt, vagyis ennyit kell várni a megrendelés leadása és a termék átvétele között. A TSMC természetesen azon fáradozik, hogy a helyzet minél előbb javuljon, ám addig is előrelátóan kell leadniuk a rendeléseiket a partnereknek, ha azt szeretnék, időben elkészüljön a kívánt mennyiség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap