A Tiger Lake sorozatnál is használhatja az Iris márkanevet az Intel

A 2013-ban bevezetett márkanevet csak a leggyorsabb iGPU-k kaphatják meg.

A Tiger Lake sorozatnál is használhatja az Iris márkanevet az Intel

Az Intel Tiger Lake-U sorozatú központi egységeivel kapcsolatban sok-sok információ látott napvilágot az elmúlt hónapok folyamán, amelyek között szép számmal voltak pletykák, illetve olyan adatbázis-bejegyzések is, amelyekben egy-egy Tiger Lake-U sorozatú processzorral készített tesztek eredményeit lehetett megcsodálni. A legfrissebb „felfedezés” TUM_APISAK nevéhez fűződik, aki a Sisoft Sandra adatbázisában bukkant rá egy Intel Iris Graphics Xe sorozatú videó vezérlővel ellátott processzorra.

Az Iris márkanév használata alapján úgy tűnik, a gyártó az Xe alapú integrált grafikus processzorok esetén sem mellőzi a jól bejáratott nevet, ami igazából várható volt, egy csak egy apró megerősítésnek tűnik. Az aktuális adatbázis-bejegyzés alapján a Gen12 alapokon nyugvó iGPU lényegében 96 EU-val rendelkezik, amelyek összesen 768 stream egységet biztosítanak. A boost órajel 1,3 GHz-es értéket képvisel, az iGPU 6,3 GB-nyi rendszermemóriát használhat fel, az L2 Cache mérete pedig kereken 1 MB.

Galéria megnyitása

Az éppen forgalomban lévő Ice Lake-U processzorok helyére érkező Tiger Lake-U modellek várhatóan még idén bemutatkoznak, a rajt pontos időpontjáról azonban még nincs hír. Az viszont már nem titok, hogy a Tiger Lake sorozat mind iGPU, mind pedig CPU terén előrelépést képvisel, már ami az architektúrákat illeti, így mindenképpen gyorsulásra lehet számítani mindkét fronton.

Ennek mértékéről az előzetes tesztek már képet adtak, ám ezek egy része még csak mérnöki tesztpéldány státuszú központi egységekkel készült, így a végleges képet majd csak az első független tesztek mutathatják meg. A Tiger Lake-U processzorok az Ice Lake-U modellekhez hasonlóan természetesen csak a mobil piacot veszik célba, normál asztali konfigurációkban nem igazán találkozhatunk majd velük, leszámítva a NUC kategóriához hasonló apró asztali számítógépeket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap