A tervezettnél később jönnek az LGA-2011-es CPU-k?

Az Intel Az X58-as alaplapok és a Core i7-900-as sorozatú processzorok utódjául szánt platformot a jelenlegi tervek szerint az idei év negyedik negyedéve folyamán mutatja be, vagyis az új alaplapok és processzorok a nagy karácsonyi roham alkalmával már elérhetőek lesznek. Elvileg.

A tervezettnél később jönnek az LGA-2011-es CPU-k?

Az Intel az X58-as alaplapok és a Core i7-900-as sorozatú processzorok utódjául szánt platformot a jelenlegi tervek szerint az idei év negyedik negyedéve folyamán mutatja be, vagyis az új alaplapok és processzorok a nagy karácsonyi roham alkalmával már elérhetőek lesznek. Elvileg.

Most ugyanis úgy tűnik, hogy a fenti állítás borulni látszik, ugyanis a VR-Zone munkatársainak beszámolója szerint - akik nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkoznak - mégsem az idei év végén, hanem 2012 első negyedévében mutatkozik majd be az X79-es lapkakészlet és a benne helyet kapó LGA-2011-es tokozású asztali processzorok. A vélemények szerint az új asztali/munkaállomás platform tervezett rajtjának elcsúsztatása mögött az áll, hogy az Intel a CES alkalmával szeretné lerántani a leplet a felsőkategóriás termékekről, hiszen a show remek helyszín egy ilyen bemutatóhoz és a rendezvényt övező kitüntetett médiafigyelem sem utolsó szempont.

A Sandy Bridge-E sorozatú LGA-2011-es processzorok a jelenleg is forgalomban lévő Sandy Bridge processzorok architektúrájára alapoznak, de ezzel együtt számos lényeges dologban is különböznek a kereskedelem fő áramába szánt megoldásoktól.

Az egyik különbség, hogy az új processzorok négycsatornás DDR3-as memóriavezérlővel érkeznek, a másik pedig az, hogy a processzorok belsejében már nem PCI Express 2.0-s, hanem PCI Express 3.0-s Hub kap helyet, amely akár négy felsőkategóriás videokártyát is képes kiszolgálni elegendő sávszélességgel. Az új platformmal kapcsolatban természetesen már egyéb részletek is napvilágot láttak és az is tudható, hogy a Sandy Bridge-E sorozatú processzorokból többféle modell kerül majd forgalomba, amelyek különböző kategóriákban helyezkednek el és így különböző képességekel bírnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward