A szürke 16 árnyalata: 25 hüvelykes E-Ink kijelzővel büszkélkedő asztali monitor a láthatáron

A kínai Dasung korábban már piacra dobott egy monitorok mellé szánt, 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott E-Ink monitort, most azonban egy nagyobb képátlójú modellel is előrukkoltak, amely 2021-ben kerülhet forgalomba.

A szürke 16 árnyalata: 25 hüvelykes E-Ink kijelzővel büszkélkedő asztali monitor a láthatáron

A klasszikus monitorok szegmensében egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a különböző gyártók arra, hogy szemkímélő technológiákkal csökkentsék a felhasználók szemeinek terhelését, amennyiben hosszabb ideig kénytelenek a monitor előtt ülni. Ezek közé tartozik a villódzás-mentes háttérvilágítás, illetve a csökkentett kékfény-kibocsátást biztosító üzemmód is, ám így is érdemes bizonyos időközönként pihenőt tartani, hiszen a hosszú órákon át tartó ülőmunka nem csak a szemeinket teszi próbára…

A szemfáradtság csökkentésére a papírszerű olvasási élményt biztosító E-Ink kijelzők is kiválóak, amelyek eddig jellemzően csak e-könyv olvasókban kaptak helyet, illetve néhány egyéb olyan termékben, ahol az alacsony fogyasztású monokróm kijelző megfelelt az igényeknek. Egy kínai gyártó, a Dasung egyéb felhasználási területeket is célba vett a technológiával, gondoljunk csak az általa fejlesztett és készített 13,3 hüvelykes külső monitorra, ami elsősorban noteszgépek mellé készült.

Galéria megnyitása

Nemrégiben egy újabb, sokkal nagyobb képátlóval rendelkező, klasszikus asztali monitort idéző termék is elkészült a Dasung műhelyében, ami immár 25,3 hüvelykes képátlójú E-Ink panelt alkalmaz. Ehhez a képátlóhoz elég magas, 3200 x 1800 pixeles natív felbontás társul, a képfrissítési ráta azonban nem mérhető egy mai gamer monitoréhoz, de nem is a gamereket célozza az új termék. Sokkal inkább azokat, akik sok szöveget olvasnak és írnak munkájuk során, valamint elég nekik a 16 szürke-árnyalat, amelyek megjelenítésére képes a panel. Ide sorolhatóak az írók, a programozók, a tervezők, illetve sok más egyéb szakma képviselői is, azaz piaca éppen lenne a terméknek.

Az egyszerűen csak Paperlike 253 névre keresztelt monitor a többi E-Ink alapú megoldáshoz hasonlóan nem rendelkezik háttérvilágítással, ami segít a még természetesebb, papírszerű képi élmény megalkotásában. Éppen ezért este ennek a monitornak nem tölti be a fénye az adott szobát, szükség lesz mellé asztali lámpára, vagy egyéb világításra, de ez már részletkérdés.

Egyelőre nagy kérdés, hogy a Paperlike 253 mennyibe kerül majd. A korábbi, 13,3 hüvelykes kijelzővel ellátott modellért 1000 dollárt kértek el, míg a Paperlike 253 esetében 1500 és 3000 dollár közötti összeget emlegetnek, ami nem kevés. A monitor finomhangolása még folyamatban van, kereskedelmi forgalomban azonban már 2021 folyamán találkozhatunk vele. Az még nem világos, hogy a termék Kínán kívül is elérhető lesz-e, de jövőre erre is fény derül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap