Shop menü

A SZEPTEMBERI INTEL INNOVATION 2023 ALKALMÁVAL MUTATKOZHATNAK BE A FRISSÍTETT RAPTOR LAKE PROCESSZOROK?

A show idején egyéb újdonságok felbukkanására is lehet számítani, hivatalosan azonban még nem árulták el, pontosan mi mindenről hullhat le a lepel, már ami az új hardvereket illeti.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A szeptemberi Intel Innovation 2023 alkalmával mutatkozhatnak be a frissített Raptor Lake processzorok?

Az Intel bejelentette, mikor tartják a következő Intel Innovation rendezvényt, ahol korábban számos érdekességről esett szó. Ez a rendezvény igazából nem egy olyan esemény, ahogy főként új hardvereket szokás bejelenteni, ám ennek ellenére korábban pont itt mutatkoztak be a 13. generációs Core sorozatú processzorok, de a Xeon sorozattal, valamint az Arc GPU családdal is foglalkoztak már e rendezvényen. A bejelentésekre jellemzően az első napon kerülhet sor, ha a korábbi gyakorlatból indulunk ki, a célközönség pedig meglehetősen széles, hiszen a hardverek és szoftverek fejlesztőit, a kutatókat, az influenszereket, illetve számos egyéb terület képviselőit is megszólítják a rendezvény kapcsán.

Az Innovation 2023 a hivatalos bejelentés alapján idén szeptember 19-én és szeptember 20-án kerül megrendezésre, azt viszont egyelőre nem árulták el hivatalosan, hogy a kétnapos rendezvény alkalmával mi mindent mutathatnak be. A találgatások persze már elindultak, ahogy az lenni szokott, de hogy ezek mennyire állnak közel a valósághoz, az majd csak később derül ki.

Galéria megnyitása

A várakozások szerint szó eshet a 14. generációs asztali Core processzorokról, amelyek a Raptor Lake Refresh sorozat formájában debütálhatnak. Egyelőre nem nyert megerősítést a feltételezés, viszont legutóbb is ezt a rendezvényt használták ugródeszkaként, amikor az új „K” sorozatú processzorokat bemutatták, és egyébként is, a Raptor Lake Refresh generációt a harmadik negyedévre várják a pletykálók elég régóta.

Arra is van esély, hogy a vállalat illetékesei a különböző szegmensek aktuális útiterveiről is beszélnek majd, és remélhetőleg a következő generációs GPU architektúra, a Battlemage is szóba kerülhet, és akár az Alchemist+ GPU sorozatról is lehullhat a lepel. Az egyelőre nem világos, hogy a Meteor Lake processzorok is felbukkannak-e a rendezvény kapcsán, de erre majd később fény derül.

A rendezvény fizikai formában kerül megrendezésre, helyszíne San Jose lesz, de ezzel egy időben élő közvetítésre is számíthatunk, azaz virtuális formában szélesebb tömegek is részt vehetnek majd rajta.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére