A sugárkövetés hatékonyságát vizsgálja az új 3DMark tesztmodul

Az Advanced Edition és a Professional Edition mellé bizonyos esetekben ingyenesen jár majd az új tesztmodul.

A sugárkövetés hatékonyságát vizsgálja az új 3DMark tesztmodul

A 3DMark szoftver mögött álló UL Benchmarks fejlesztőcsapata egy érdekes teszttel rukkolt elő a minap, aminek elsődleges feladata az, hogy megmutassa, az egyes videokártyák milyen teljesítményre képesek, ha a teljes színpad összes effektjét a sugárkövetésre, illetve az azt gyorsító hardveres funkciókra bízzák. Eddig az Nvidia ezen a téren egyeduralkodó volt, hiszen az AMD térfelén nem állt rendelkezésre olyan megoldás, ami képes a sugárkövetéssel kapcsolatos feladatok hardveres gyorsítására, ám a Radeon RX 6000-es család tagjainak köszönhetően ez a monopólium megszűnik, így mindkét tábor videokártyáinál elérhető lesz a hardveresen gyorsított raytracing funkció.

Galéria megnyitása

Egyébként a Radeon RX 6000-es sorozat nem csak ezen a téren, hanem teljesítmény tekintetében is elég magasra teszi a lécet, ahogy az a legutóbbi gyártói tesztekből is kiderül. A végleges konklúziót nyilván majd csak az első független tesztek alapján érdemes levonni, de a helyzet mindenképpen bizakodásra ad okot.

Galéria megnyitása

No de térjünk vissza a 3DMark DirectX Raytracing Feature Teszttel kapcsolatos részletekhez. Ez a teszt lényegében 2560 x 1440 pixeles felbontás mellet kerül lerenderelésre, ám a színpadon nem csak bizonyos effekteket számol majd a speciális hardver, hanem az összes effektet, ugyanis a teljes színpad sugárkövetéssel dolgozik, az egyes képkockákat pedig egy menetben állítja elő a rendszer. Ennek köszönhetően a képkockasebesség csak és kizárólag a sugárkövetést gyorsító hardver teljesítményétől függ majd, azaz a kapott eredményeket remekül össze lehet vetni az egyes videokártyák esetében, hogy kiderüljön, melyik termék nyújtja a legjobb teljesítményt.

Galéria megnyitása

A teszt alkalmával mélységélesség-effektet is láthatunk, amit kis véletlenszerű eltolásokkal ér el a rendszer. A sebesség a sugárkövetés hardveres gyorsításának teljesítményétől és hatékonyságától függ majd, a minták számát pedig variálni lehet, így kiderül, a képminőség javulása mekkora hatást gyakorol a teljesítményre.

A 3DMark DirectX Raytracing Feature Test rendelkezik majd interaktív móddal is, vagyis szabadon körbe lehet járni az események helyszínét, illetve változtatni lehet a fókuszt, a mélységélességet, plusz képernyőmentések is készülhetnek.Az új teszt a 3DMark Advanced Edition tulajdonosok számára ingyenesen elérhető lesz, amennyiben 2019. január 8-a után vásárolták meg jelenlegi kiadásukat, ellenkező esetben meg kell vásárolniuk a tesztmodult.

A 3DMark Professional Edition tulajdonosok éves lincenc bitokában hozzájuthatnak az új teszthez, de ha lejárt az éves előfizetés, meg kell hosszabbítaniuk azt, csak utána kaphatják meg a 3DMark új tesztmodulját.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap