A Sony visszatérhet a kompakt csúcsmobilhoz (is)

A japánok következő körben már ismét három különböző méretű és képességű felsőkategóriás eszközzel szállhatnak ringba.

A Sony visszatérhet a kompakt csúcsmobilhoz (is)

Nem megy jól a Sonynak az okostelefonos üzletágat, akármilyen lépéssel próbálkozott eddig, annak sikertelenség lett az eredménye. Már azt is nehéz megmondani, mennyi negyedév telt el úgy, hogy a vállalat forgalma folyamatosan csökkent. És lassan már olyan mélységbe ér, mint a HTC. Viszont az Xperiáknak helye van a piacon a Sony szerint, és korábban többször is arról beszélt a cég vezetése, hogy nem fogják feladni ezt a szegmenst.

Legutóbb, amikor hivatalosan beszélt a Sony azokról a tervekről, amik az okostelefonos ágazatot érintik, arról volt szó, hogy először szeretnék pénzügyileg stabilizálni ezt a területet. Tehát nyereségessé akarják tenni az Xperiákat, az eladási számok másodlagosak. Amikor már úgy tűnik, hogy nem veszteséges a biznisz, akkor foghat majd a cég hozzá a márka újbóli felépítéséhez.

Galéria megnyitása
Az Xperia Z5 paletta a múltból

Az elmúlt negyedévben a Sony 6 milliárd jen bevételkiesést könyvelhetett el az egy évvel korábbi számhoz képest, ami nem hangzik túl biztatóan, de valójában ez már jónak tekinthető, ha az ezt megelőző adatokat vesszük figyelembe. Tavaly 125, 21, 37 és 29 milliárd jen volt a Sony Mobile kiesése az előző éves bevételekhez képest. Persze azt is látni kell, hogy már a komplett bevétele is csak éppen elérte a 100 milliárd jent, ez azt jelenti, hogy minden eddiginél alacsonyabb szintre ért.

És most olyan hírek érkeztek a Sony háza tájáról, hogy 2021-ben a vállalat újból elkezdheti felépíteni a kínálatát, a mostaninál több eszközzel készülhet. Állítólag már nem csak egy felsőkategóriás modell lesz, hanem visszatérhet a vállalat ahhoz a felálláshoz, amit 2018-ig vitt. Újra lehet a csúcsmodell mellett a palettán egy kompaktabb masina és egy prémium variáns is. Olvasóink számára leginkább az Xperia Compact visszatérése keltheti fel az érdeklődését, ennek a nyugdíjazása ugyanis sokaknak fájt.

Galéria megnyitása
Xperia XZ2 Compact

A Sony még akkor is előrukkolt a felsőkategóriában kisebb mobilokkal, amikor az androidos vetélytársai már régen elengedték ezt a vonalat, és amikor 2019-ben a japánok is elengedték a kompakt zászlóshajó fejlesztését, akkor sokan élték ezt meg nagy veszteségként. De minden bizonnyal ezt a döntést a Sony nem véletlenül hozta meg.

Kíváncsian várjuk, hogy valóban újra három felsőkategóriás mobillal fog-e készülni a Sony 2021-re, és ha így lesz, akkor pontosan mit is tervez a vállalat. Milyen formációra számíthatnak a vásárlók. Az is elképzelhető, hogy a Sony már arra játszik, hogy a szintén pletykákban foglalt 5,4 hüvelykes iPhone mellé pozícionáljon valamilyen terméket. Ugyanis amíg volt Sony Compact, addig azt a vállalat rendszeresen az iPhone kisebb modelljeivel vetette össze.

A mostani pletykát egyébként több forrás is megerősítette már, szóval tényleg izgatottan várjuk, hogy mit hoz majd a jövő a Sony részéről. Mindenképpen jó lenne az, ha egy nagyobb név végre megzavarná az állóvizet az óriás csúcsmodellek által uralt óceánban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap