A Sony nem adja fel, több Xperia jöhet jövőre

A vállalat a Compact szériát is folytathatja végre, aminek sokan örülhetnek majd.

A Sony nem adja fel, több Xperia jöhet jövőre

A Sony számára a mobilpiac elképesztő rossz eredményeket hozott idén, de a japán vállalat tartja magát ahhoz a korábbi ígéretéhez, hogy nem számolja fel az Xperia szériát. A vállalat igén valószínűleg 6 milliónál is kevesebb mobilt fog eladni összesen, de ennek ellenére arról szólnak a legfrissebb hírek, hogy minden fontos család kap új tagot 2020-ban.

Iparági források szerint a Sony több újdonsággal várja a következő évet. Állítólag a vállalat bővítheti is a kínálatát a felsőkategóriát fókuszba helyezve. Akár négy olyan készüléke is kereskedelmi forgalomba kerülhet, ami csúcsra járatott teljesítménnyel fog szolgálni. És ezek mellé érkezhet három delikvens a középső ársávban.

A felsőkategóriás Xperia modellekben a Snapdragon 865 mobilplatform kerülhet majd bevetésre, és az erős alapok mellett az 5G hálózati modem felbukkanására is számítani lehet. A középkategóriás megoldások java pedig a Snapdragon 735 rendszerchipet vonultathatja majd fel, és már itt is számolni lehet ezáltal az 5G támogatás megjelenésére. Szóval az nagyjából kijelenthető, hogy a Sony teljes mellszélességgel kívánja tolni az új generációs mobilhálózati technológia szekerét jövőre.

Galéria megnyitása
Xperia 1

A vállalat abszolút csúcsmodellje az Xperia 0 lehet 2020-ban, és bővelkedni fog a kamerákban a konstrukció. Állítólag ennek a készüléknek lesz egy variálható rekeszes (F/1.2-2.4) optikával szerelt 48 MPixeles főkamerája, és egy 12 megapixeles szintén változó apertúrás (F/1.2-2.4) megoldása, valamint számítani lehet még egy 20 MPixeles, F/2.4-es egységre, egy 16 megapixeles komponensre, egy 8 MPixeles kamerára, továbbá egy ToF szenzorra is (0,5 MPixel). Ez a mobil viszont állítólag csak az IFA 2020-ra lesz kész az év második felére.

Érkezik még az Xperia 0 előtt az Xperia 3, ami elvileg egy olyan szerkezet lesz, ami az Xperia Compact okostelefonok szellemiségében készülhet el. Vagyis csúcsmodellhez illő belbecs és aránylag kicsi méret jellemezheti majd ezt a masinát, és már 21:9-es megjelenítővel állhat szolgálatba, miközben 1440p-s felbontásról is gondoskodhat, és az 5G támogatást is szállíthatja. Az Xperia 3 triplakamerás modullal készülhet.

Galéria megnyitása
Xperia 5

Az Xperia 1 és az Xperia 5 kapni fog utódot, és ezekben az esetekben a Sony a .1 megkülönböztető jelzést használhatja. Szóval az idei készülékek utódai az Xperia 1.1 és az Xperia 5.1 néven kerülhetnek a boltokba. Az Xperia 1.1 már egy négytagú főkamerát biztosíthat Ultra HD minőségű kijelző mellett. Az Xperia 5.1 egy magas színvonalú hardveres alapot fog felvonultatni kisebb méretben, de a csúcsmodelléhez hasonló kamerarendszerrel. Az Xperia 5.1 és az Xperia 1.1 az MWC 2020 ideje alatt kerülhet reflektorfénybe.

Az Xperia 10 utódja az Xperia 10.1 lehet, az Xperia 10 Plus helyét pedig állítólag egy Xperia 9.1 nevű okostelefon veheti majd át. Elsőre zavarosnak tűnhet a névadás, de ebben a sémában az alacsonyabb számozás jelenti a jobb képességeket, vagyis az Xperia 9.1 jobb lesz, mint az Xperia 10.1. Ezek a készülékek 5G-vel jönnek, de mást nem lehet róluk tudni egyelőre. És a sort az Xperia 8.1 zárhatja majd, ami pedig kizárólag Japánban kerülhet a boltokba, és értelemszerűen az Xperia 8-at fogja felváltani, ami szintén csak a vállalat hazájában volt kapható.

Galéria megnyitása
Xperia 10

Kíváncsian várjuk, hogy hoz-e fellendülést a Sony számára az új Xperia generáció, vagy a vállalat jövőre újabb mélységekbe fog süllyedni az okostelefonok piacán. Reményeink szerint végre sikerül olyan eszközöket letennie az asztalra a cégnek, amik minden tekintetben vonzóak lehetnek, és ez hoz majd némi növekedést a mostani mélyrepüléshez képest.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap