Shop menü

A SNAPDRAGON XR2+ GEN 1-GYEL JELENT MEG A LENOVO ÚJ HEADSETJE

A Qualcomm legújabb chipje itt nem játékra és szórakozásra lesz befogva, hanem inkább a munka kerülhet az előtérbe, de a metaverzumot a Lenovo sem hagyja ki.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Snapdragon XR2+ Gen 1-gyel jelent meg a Lenovo új headsetje

A Lenovo már több VR és AR szemüveget tervezett, és forgalmaz is ilyen eszközöket, szóval nagy tapasztalattal rendelkezve alkotta meg a ThinkReality VRX headsetet. Ezt az újítást a gyártó kifejezetten üzleti, céges felhasználásra kínálja; a metaverzumon belül.

Bizony, a Lenovo sem feledkezett meg arról, hogy a legtöbbet használt „sci-fi” hívószót elsüsse. A cég szerint a jövőben létrejönnek majd vállalkozások által üzemeltetett metaverzumok, és a ThinkReality VRX már teljesen megfelel majd az ott felmerülő kihívásoknak. Virtuális és kiterjesztett valóságban egyaránt helytáll majd az újdonság, amit 3D modellezésre, kollaborációs távmunkára és immerzív oktatásokra, tréningekre fejlesztett ki a Lenovo.

Galéria megnyitása

Az újdonság a Qualcomm napokban bejelentett Snapdragon XR2+ Gen 1 rendszerchipjét alkalmazza. A Meta Quest Pro kapcsán derült ki először, hogy a Snapdragon XR2+ Gen 1 lapkát kapta meg, de egyébként a Lenovo a saját eszközét már korábban megvillantotta. A ThinkReality VRX már szeptember végén felbukkant, csak akkor még nem árulta el a készülék minden jellemzőjét a vállalat. Ennek a chipnek köszönhetően nagyon jó teljesítményre lesz képes a szemüveg, miközben szabadon hordozható, mozgatható, nincs kábelekhez, helyhez kötve.

Galéria megnyitása

A ThinkReality VRX bevethető lesz akár terepen is, ennek köszönhetően a szakemberek távolról lesznek képesek akár összetettebb beavatkozásokban is segíteni, ha például egy munkagép elromlik több ezer kilométerre a cég telephelyétől. Messziről lehetőség lesz részletesen ellenőrizni az éppen gyártásba kerülő alkatrészek 3D modelljét, hogy az esetlegesen rejtve maradt hibákat még a termelést megelőzően kiszúrják.

Galéria megnyitása

Az Android 12 rendszert használja a ThinkReality VRX, és kettő különálló megjelenítőt rejt, melyek egyenként 2280 x 2280 képpontos felbontással rendelkeznek. 95 fokos látószöget biztosít a szerkezet, és akár 90 Hz-es üzemre is képes lesz szükség esetén, a lehető legjobb élményért. Hat kamera található a szemüvegen kívül, négy darab 6DoF követére képes, ami azt jelenti, hogy igazából szinte minden tengelyen pontosan érzékeli az elmozdulásokat a szemüveg. Ha kell, akkor pedig „átláthatnak” a felhasználók a headseten 2 darab kamera képét használva, ezek normál kamerák oda helyezve, ahova az ember szeme is eszik.

Galéria megnyitása

Kapott a headset integrált hangszórót, és vannak beépített mikrofonjai is párban. Rendelkezik egy 3,5 milliméteres Jack aljzattal is, ami lehetőséget nyújt majd a vezetékes fejhallgatók használatára a még jobb audió élmény elérése érdekében. Van a masinában Wi-Fi és Bluetooth kapcsolódási lehetőség is. A hardver kapcsán pedig azt is lehet tudni, hogy 12 GB-nyi rendszermemória található benne, a háttértár pedig 128 GB-os kapacitással rendelkezik.

Galéria megnyitása

A Lenovo kompatibilis vezérlőeszközöket is biztosít, ezekről túl sokat nem beszélt a cég. Az kiderült, hogy a kontrollerek is 6DoF érzékeléssel üzemelnek, ezáltal nagyon valóságosan tudják visszaadni a kiterjesztett valóságban a felhasználó kezeinek mozdulatait. A ThinkReality VRX folyamatosan szinkronban lesz a vezérlőkkel.

Galéria megnyitása

Egy 6900 milliamperórás kapacitású telepet kapott a ThinkReality VRX, szóval ezen a téren nem érheti majd kritika, órákon keresztül lesz alkalmazható munkában, mielőtt töltésre szorulna. Egy USB-C csatlakozó került rá töltési céllal, és egyébként lehet a telepet cserélni is, szóval akár folyamatosan is használatban lehet a készülék.

A Lenovo ThinkReality VRX forgalmazása 2023-ban indul a jelenlegi tervek szerint. Az ára nem közölte a vállalat, de mivel elsősorban egyébként is céges partnereket várnak, így ezen egyébként sem kell meglepődni. Azért bízunk abban, hogy kiskereskedelemi forgalomban is fel fog bukkanni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére