A Silicon Motion a Samsung trónjára pályázik

A vállalat bemutatta az SM2262-es vezérlő utódjául szánt SM2262EN modellt, amelynek teljesítménye meglehetősen ígéretes – még a Samsung 970 Pro sorozat 1 TB-os tagját is képes volt megszorongatni az 1 TB-os tesztmeghajtó.

A Silicon Motion a Samsung trónjára pályázik

A Silicon Motion a Computex alkalmával bemutatta az SM2262-es vezérlő utódját, az SM2262EN-t, amely a „csúcskategóriás” PCIe NVMe SSD kártyák fedélzetén kaphat helyet a nem is oly távoli jövőben. A jelenleg is elérhető SM2262 egyébként egy meglehetősen népszerű, jó teljesítményű vezérlő, ami egyebek mellett az Intel 760p és az ADATA SX8200-as SSD kártyáin is jelen van.

Galéria megnyitása Fotó: AnandTech A következő generációs SM2262EN nyolccsatornás felépítéssel érkezik, támogatja a jelenlegi és a következő generációs NAND Flash lapkákat, csatornánként pedig 800 MT/s sebességet nyújt, ami igen impozáns. Jó hír, hogy az SM2262EN egy az egyben illik az aktuális SM2262 helyére, így a partnereknek nem lesz nehéz dolguk az új vezérlő implementálásakor. Az új vezérlő negyedik generációs LDPC motort is kapott, ami kellően nagy teljesítményt kínál ahhoz, hogy akár az érkező, cellánként négy bitet tároló QLC memórialapkákat is támogassa, de az ugyancsak érkező 96-rétegű TLC NAND Flash chipekhez is remekül passzol majd.

Az új vezérlő iránt már több gyártó is érdeklődik, köztük az ADATA is, aki a jelenlegi SX8200-as SSD sorozatát szeretné majd frissíteni az SM2262EN segítségével – az új modellek persze továbbra is az SX8000-es sorozatot erősítik majd, de új számozást kapnak.

Az érdeklődés nem is véletlen, hiszen az SMI saját tesztjei szerint igen ütőképes vezérlőt sikerült letenni az asztalra, ami a WD Black és a Samsung 970 Pro meghajtók ellen is labdába tud rúgni. A tesztelhető meghajtó egyébként 64-rétegű 3D NAND Flash lapkákat használt.

Galéria megnyitása
Fotó: AnandTech

Az SMI újdonsága hónapokon belül megjelenhet a következő generációs SSD kártyák fedélzetén. Az SM2262EN alapú meghajtókból ráadásul 2 TB-os modell is készül, ami a Samsung 970 Pro sorozatból például hiányzik, így a vállalat és partnerei egy kisebb piaci rést is lefedhetnek termékeikkel. Az egyelőre nagy kérdés, hogy az új SSD meghajtók árazása hogyan alakul a jelenlegi megoldásokhoz képest, de amennyiben a versenyképes teljesítmény mellé vonzó árcédulát is tudnak társítani az SMI partnerei, annak egészen biztosan örülni fognak a felhasználók. A Silicon Motion tavaly az SSD piac 30%-át kaparintotta meg saját gyártmányú vezérlőivel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward