A Seagate terjeszkedik: most a LaCie megszerzése a cél

A Seagate most újabb irányba készül terjeszkedni: a vállalat ezúttal a LaCie-ben szeretne többségi tulajdonhoz jutni.

A Seagate terjeszkedik: most a LaCie megszerzése a cél

A neves merevlemezgyártó vállalat nagyjából egy éve jelentette be, hogy a Samsung merevlemez részlegét felvásárolja, most pedig újabb vásárlásra készül a cég vezetése. A legfrissebb célpont a LaCie, ami az átlagfelhasználók között kétségkívül nem annyira ismert, mint a professzionális felhasználók között. A francia LaCie termékpalettáján külső adattárolókat, felsőkategóriás LCD monitorokat és megjelenítő kalibráló eszközöket is találunk. Utóbbiak valószínűleg nem igazán, a külső adattárolók azonban kétségkívül érdeklik a Seagate vezetését.

A friss hírek szerint a Seagate célja, hogy a LaCie-ben többségi tulajdonhoz jusson: a vállalat 64,5%-os részesedést szeretne vásárolni, ami 186 millió dollárjába kerül majd. Amennyiben minden a terveknek megfelelően halad, úgy a tranzakció nyélbe ütése után a LaCie elnök-vezérigazgatója, Philippe Spruch a Seagate kötelékébe kerül, ahol az átlagfelhasználóknak szánt adattárolókkal foglalkozó részleg vezetője lesz.

A Seagate a felvásárlással a LaCie prémiumkategóriás, átlagfelhasználóknak szánt adattároló rendszereit, a hálózati adattároló rendszereit és különböző szoftveres megoldásait saját adattároló üzletágának termékeivel szeretné kombinálni. Az üzletnek köszönhetően a Seagate növekedése felgyorsulhat az átlagfelhasználóknak szánt adattárolók piacán – részben Európában és Japánban –, de ezzel együtt a vállalat komoly mérnöki és szoftverfejlesztői képességekkel is gazdagodik, plusz kapcsolatba kerül néhány kulcsfontosságú viszonteladóval is.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a tranzakció lebonyolítására még idén sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward