A Samsung viszi a prímet a hajtogatható mobilok frontján

Egy friss jelentés szerint ötből négy ilyen készülék a vállalat nehézhez köthető.

A Samsung viszi a prímet a hajtogatható mobilok frontján

A hajtogatható okostelefonok egyértelműen lassabban kezdenek terjedni, mint ahogy azt néhány évvel ezelőtt az előrejelzések jósolták. És egyelőre nagyon egyértelmű, hogy melyik vállalat ennek az újonnan formálódó termékkategóriának a győztese. A Samsung jelenleg toronymagasan az első az eladásokat tekintve.

A Samsung és a Huawei jelentett be elsőként hajtogatható okostelefont tavaly, és a vállalatok fejlesztései aránylag hasonló pályát jártak be. Finoman szólva sem lettek a masinák tökéletesek, de a cégek mindent megtettek a sikerért, és végül megfelelő minőségi szintre hozták a gépeket. A második körnek viszont már a Samsung mondhatni magában vágott neki. A Huawei számára nagyon nehézzé vált a terep az Egyesült Államok megszorításai okán, és a legutóbbi információk alapján már nemcsak a fejlesztések lassulásával kell számolni; az is elképzelhető jelenleg, hogy nem fog már ilyen eszközt többé kiadni a cég.

A Samsung legnagyobb riválisa tehát mondhatni kiesett a képből, de nem maradt teljesen vetélytárs nélkül a dél-koreai alakulat. Megjelent ugyanis a Motorola, aki egészen szenzációs megjelenésű okostelefont tett le az asztalra, de a Razr 2019 a képességeiben már eléggé elmaradt a Galaxy Z Fliptől.

Galéria megnyitása

Nemrégiben bejelentette a Motorola a Razr 5G modellt, ami már jóval versenyképesebb termék lett, szóval kíváncsian várjuk, hogy ez miként fog szerepelni a szintén frissített Galaxy Z Flip 5G ellenében. A Galaxy Z Fold2 pedig már versenytárs nélkül jelent meg az elmúlt hetekben. És ez az okostelefon végre egy sokkal érettebb konstrukció lett az elődjénél, a Galaxy Foldnál.

Galéria megnyitása

A Samsung számára tehát eléggé lejt a piac a hajtogatható okostelefonok terén, és egy friss kutatás szerint nem is rest ezt kihasználni. Miközben az előzetes terveknek megfelelő tempóval viszi a fejlesztéseit, domináns helyzetbe került. Az egyik legnagyobb kijelző beszállítói adatokat vizsgáló szervezet elmondása alapján 80 százalékos piaci részesedést érhet el idén a vállalat.

A leszállított készülékeknek a mennyisége meghaladhatja majd a 4 millió példányt, ami egyébként elmaradás attól, amit korábban a Samsung remélt. A vállalat szerette volna elérni, hogy idén 6 millió hajtogatható okostelefont szállítson le. Ettől függetlenül boldog lehet a cég azzal, hogy zavartalanul tud fejleszteni, és az egyetlen jelenlegi vetélytársánál jobb üzletet kínál. Hiszen a Motorola Razr 5G mellett a Galaxy Z Flip 5G ellenében szinte csak a dögösebb megjelenés szól.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy más gyártók mikor fognak belépni erre a területre, amit sokan ultra prémiumként aposztrofálnak, egyáltalán nem indokolatlanul. Korábban az Oppo, a Lenovo és a Xiaomi háza tájáról is lehetett híreket hallani arról, hogy készülnek hajtogatható eszközzel, de ezekről egyelőre semmilyen konkrétumot nem lehet hallani. Pedig a Xiaomi már tavaly arról beszélt, hogy 1000 dolláros áron szeretne piacra dobni ilyen eszközt, még működés közben is lehetett látni a szerkezetet, de a boltokba nem jutott el mostanáig, és híre sincs.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap