Shop menü

A SAMSUNG IS ÉLI A RETRÓT, ITT EGY ÚJ GALAXY Z FLIP5

A Samsung E700-ra emlékezik vissza a vállalat, ami a második 10 milliós mérföldkövet elérő mobilja volt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Samsung is éli a retrót, itt egy új Galaxy Z Flip5

Az elmúlt időszakban nagyon népszerűek lettek a különböző retro, újra kiadású termékek. Főleg a Nokia márkanév mögött álló HMD Global az, aki a mobilpiacon korábbi ismert készülékek nevét felhasználva szokott újdonságokkal előrukkolni, de most a Samsung is tett egy kitekintést ebbe az irányba.

Érkezik a Galaxy Z Flip5 Retro, ami egy „homage” kiadás. A homage nagyjából annyit tesz, hogy tiszteleg egy korábbi termék előtt, valamilyen formában emléket állít a felmenőknek. A homage készülékek a külső jegyeiket tekintve sokszor egészen hasonlóak az eredeti eszközökhöz, de általában modern tulajdonságokkal szolgálnak. Jelen esetben a Samsung E700 tiszteletére állít emléket a Samsung.

Galéria megnyitása

Miért pont az E700? Nos ahhoz, hogy megértsük, hogy miért éppen ezt a flipes mobilt vette elő a Samsung, érdemes megnézni a készülék történelmét. Azt a vállalat úgy tervezte, hogy a dizájn és a tudás terén is kiemelkedő legyen, a divatosságát hangsúlyozva igyekezett minél népszerűbbé tenni. „A tekintély, a gazdagság, a hagyomány szimbóluma” volt ez a cég akkori palettáján. És éppen 20 éves a mobil, 2003-ban jelent meg.

Szóval tényleg ugyanabban a szellemiségben született meg, mint a Galaxy Z Flip széria, és két évtizede már annak, hogy reflektorfénybe került.

Azért is emlékezhet a Samsung kiemelten erre a mobilra, mert akkora sikert aratott, hogy a második olyan készülék volt a vállalat kínálatában, ami több mint 10 millió példányban tudott elkelni. Még ma is nagy szó az, ha egy okostelefonból elfogy 10 millió darab, de a Samsung E700 egy teljesen más korszakban született. Hiszen 2003-at írtunk, mikor ez a mobil debütált, tized annyi embernek sem volt még mobiltelefonja, mint ma.

Galéria megnyitása

Éppen, hogy szélesebb körben terjedni kezdtek a kamerával szerelt készülékek, és még olyan fejlesztések számítottak nagy szónak, mint a beépített antenna. Bizony, a Samsung E700-nál használt a dél-koreai alakulat elsőként olyan antennát, ami már nem lógott ki a házból a készülék tetején. Ma már egy sor különböző antenna húzza meg magát a keretek mögé elrejtve minden okostelefonban.

Galéria megnyitása

A Galaxy Z Flip5 Retro variánsa a Samsung E700 színeiben született meg, és egy olyan „hátteret” is kapott a külső képernyője, ami a régió klasszikust idézi meg. Valójában persze erős háttérről beszélni, mert valójában fekete alapon kék számokról van szó. A cég ugyanazt a betűtípust használta, amit annak idején az E700-nál. A kék különböző árnyalatai köszönnek vissza a mobiltelefonon. Elérhető lesz az újdonságon több nosztalgikus pixeldizájn grafika is, és egy városképet mutató animáció is, ami ugyancsak korhű.

Galéria megnyitása

Egyedi csomagolással szállítja a Samsung a Galaxy Z Flip5 Retrót. Lesz a készülék mellé egy sor Flipsuit kártya, és matricák is, amiken a cég régebbi márkajelzései köszönnek vissza. Még bőven az E700 előtti időkből, hogy végképp mindenkinek retro hangulatot nyújtson a termék. A három csillagos logóra valószínűleg nem sok olvasónk emlékszik, ezt ugyanis 1993-ban teljesen felszámolta a vállalat. 30 éve ment nyugdíjba a 3 csillag, szóval ennek is jubileuma van, és ezért lehet ez része a speciális csomagnak.

A Samsung arról beszél, hogy korlátozott mennyiségben lesz elérhető az okostelefon, de azt nem tette hozzá, hogy ez pontosan mit is jelent. Az biztos, hogy több országban meg lehet majd vásárolni, és úgy tudjuk, hogy bizony Európába is érkezik majd november elején.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére