A Samsung felvásárolta a SmartThings-et

A SmartThings segítségével otthonunk és otthoni eszközeink monitorozására, irányítására és megfigyelésére egyaránt lehetőségünk nyílik, sőt, az eszközök akár egymással is kommunikálhatnak majd.

A Samsung felvásárolta a SmartThings-et

A Samsung illetékesei örömmel jelentették be, hogy a cég nemrégiben felvásárolta a 2012-ben alapított SmartThings-et, amely a felvásárlás hatására rendkívül dinamikus fejlődés elé néz. A SmartThings-et a Smart Home piac egyik legismertebb szereplőjeként tartják számon.

A 2012-ben alapított startup által létrehozott fejlesztői ökoszisztéma tagjai az összekapcsolt termékeknek és felhőalapú szolgáltatásoknak olyan új fajtáit tervezik meg és állítják elő, amelyek alapjaiban változtatják meg mindennapi használati tárgyaink működését. A Samsung forrásaival és támogatásával a SmartThings dinamikus növekedés elé néz, így az okos megoldások még több eszköz és partner számára lesznek majd elérhetőek.

A felvásárlást követően a SmartThings továbbra is a jelenlegi vezérigazgató, Alex Hawkinson irányítása mellett üzemel majd tovább, méghozzá a Samsung Nylt Innovációs Központjának részeként, ahol egyébként a Samsung szoftvereit és szolgáltatásai fejlesztik. A SmartThings ökoszisztéma okostelefonos alkalmazása a kompatibilis háztartások megfigyelésére, a ház vagy lakás különböző eszközeinek vezérlésére, illetve az otthon automatizálására használható. A cég platformja nyílt, és már több, mint 1000 eszközt, illetve 8000 alkalmazást támogat.

Hogy milyen lehetőségek rejlenek a SmartThings platformjában? Az alábbi két videó jól szemlélteti:

A Samsung a SmartThings platformot a felvásárlást követően sem zárja be, hiszen a platform nyíltságának megőrzésével biztosítható a még dinamikusabb növekedés. A Samsung egyébként azért döntött a cég felvásárlása mellett, mert a vállalatnál az összekapcsolt eszközök már régóta stratégiai jelentőségűnek számítanak, hiszen segítenek, hogy a felhasználók élete még kényelmesebbé váljon. A jövőben az új platform segítségével olyan használati tárgyak és megoldások születhetnek, amelyek a korábbiaknál okosabbak, intelligensebbek lesznek, és akár az egymásközti kommunikációra is képesek lesznek.

A felvásárlásról szóló közlemény alapján úgy tűnik, hogy a Samsungnak komoly tervei vannak a háztartási eszközök továbbfejlesztésével kapcsolatban: a vállalat szakemberei komoly potenciált látnak az otthonunkat védelmező biztonsági megoldások, az automatizálás és az energiagazdaságosság területén is.

Kíváncsian várjuk a felvásárlás első gyümölcseit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward