A Samsung és a MediaTek közösen hozta össze az első Wi-Fi 6-os 8K TV-t

Több 2020-as Samsung csúcsmodellben is ott lesz már a 802.11ax szabvány támogatása, így kiváló hálózati sebességre lesznek képesek.

A Samsung és a MediaTek közösen hozta össze az első Wi-Fi 6-os 8K TV-t

A MediaTek szeretne egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a televíziók kiszolgálására. A vállalat számos terméket biztosít a tévékbe, és most egy külön beszámolóban árulta el, hogy a világ első Wi-Fi 6 támogatással szolgáló 8K televíziójának a létrehozásában is fontos szerepet vállalat.

A Samsung már korábban bejelentette a 2020-ra szánt Q900 és Q950 modelleket, melyeknél az kapta a legnagyobb hangsúlyt, hogy ezek a tévékészülékek már 8K Ultra HD felbontással rendelkeznek mérettől függetlenül. És mivel QLED paneles megoldásokról beszélhetünk, mondhatni ezek jelentik a Samsungnál az abszolút csúcskategóriát – ha eltekintünk a Micro LED-től. Viszont a MediaTek elmondása alapján egy másik szempontból is érdekesek ezek a megoldások. Itt már a világon először a 8K mellé Wi-Fi 6 támogatás is biztosított.

Kiemelte a MediaTek, hogy ezeknél a televízióknál minden eddiginél fontosabb már az, hogy megfelelő hálózati kapcsolattal rendelkezzenek. A 8K videókból ugyan nincsen még túl sok, de az ilyen tartalmak bizony már jóval magasabb bitrátával rendelkezhetnek adott esetben, mint akár a 4K UHD felvételek. Ezeknek a gondtalan streameléséhez már nem elegendő egy átlagos hálózati kapcsolat. És például a játékok képének a továbbításánál is szükség lehet a kiemelkedő tempóra a megfelelő szórakozási élmény eléréséhez.

Galéria megnyitása
Samsung Q950

Arra nem tért ki a MediaTek, hogy az általa fejlesztett, Samsung TV-kben használt kapcsolati egység pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik, csak azt lehet biztosan tudni, hogy a Wi-Fi 6 szabványnak megfelel. Ez a 802.11ax-et takarja, és a MediaTek ezen a téren rendelkezik olyan fejlesztéssel is, ami több gigabites tempót tud elérni, kezel 4x4-es antennadizájnt, és támogatja a 1024 QAM modulációt is a lehető legnagyobb sávszélesség elérése érdekében.

Nem volt rest a MediaTek azt is megemlíteni, hogy a Wi-Fi 6 egyébként energiahatékonyabb megfelelő körülmények között az elődeinél, ám ez valószínűleg jelen ebben nem különösebben lesz érdekes a vásárlók számára.

A Samsunggal egy hosszú távú stratégiai partnerkapcsolatot alakított ki a MediaTek, és ennek köszönhetően a továbbiakban a tajvaniak folyamatosan innovatív megoldásokkal szolgálnak majd a Samsung különböző termékeihez. És úgy látja a MediaTek, hogy ez a mostani lépés segíteni fogja a Wi-Fi 6 globális térnyerését.

Minden bizonnyal a MediaTek szeretne még több partnerre szert tenni, és ezért hívta most fel erre a fejlesztésre a figyelmet. A Wi-Fi 6 már egészen biztos, hogy a jövőben rendkívül elterjedt lesz, de ma még csak a prémium készülékek egy szűk részénél támogatott. Napjainkban kerülnek a boltokba az első okostelefonok ezzel, és a 802.11ax szupportról gondoskodó routerek sem tobzódnak még a boltok polcain. De ez a technológia egyébként a MediaTek szerint szinte minden fejlettebb elektronikai eszközbe utat talál majd idővel, és egyebek mellett az IoT területén is fontos szerepet tölt majd be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap