A S.T.A.L.K.E.R. nyomdokain - nyílt bétában a Survarium

Már tölthetitek is az ingyenesen játszható MMOFPS bétáját.

A S.T.A.L.K.E.R. nyomdokain - nyílt bétában a Survarium

Amikor a S.T.A.L.K.E.R. szériát fejlesztő ukrán csapat, a GSC feloszlott, a fejlesztők nagy része megalakította a Vostok Games stúdiót, és belefogott a Survarium elkészítésébe. Az ingyenesen játszható, állandó világgal rendelkező MMOFPS fejlesztése alaposan elhúzódott: az eredeti tervek szerint 2013 végén jelent volna meg a végeleges változata. A játék most lépett nyílt bétába, a hivatalos weboldalról már le lehet tölteni a klienst és ki lehet próbálni.

A közeljövőben játszódó darab története szerint a Földet hatalmas ökológiai katasztrófa sújtotta, melynek okai ismeretlenek. A zöld apokalipszis nyomán a civilizált területeket visszahódította a természet, a városokat áthatolhatatlan erdők veszik körül, miközben eszüket vesztett állatok támadják az ipartelepeket, katonai bázisokat, raktárakat és erőműveket. Különös növények és gombák törik át a betont és az acélt. A tudósok tehetetlenül állnak az események előtt, miközben összeomlanak az országok és a világ anarchiába süllyed. Ebben a környezetben csak az erősek maradhatnak életben.

A nyílt bétában egyelőre a Team Deathmatch és a Battery Retrieval (egyfajta Capture the Flag) játékmódokat próbálhatjuk ki, de a fejlesztők elmondása szerint hamarosan szabadon is mászkálhatunk majd a világban, szörnyekre és mutánsokra vadászva, hasonlóan ahogy a S.T.A.L.K.E.R.-ben is tehettük.

A játék nem összekeverendő a S.T.A.L.K.E.R. szellemi utódjának kikiáltott másik projekttel, ami többször is feltűnt Stalker Apocalypse ill. Areal néven, de nem sok köze volt a valódihoz, és valószínűleg szélhámosok használták fel a nevet, hogy pénzt szerezzenek a rajongóktól.

A franchise rajongóinak viszont nincs miért búslakodnia, a közeljövőben ugyanis még több S.T.A.L.K.E.R.-rel kapcsolatos hírre számíthatunk, mivel időközben az eredeti fejlesztőcsapat, a GSC újraalakult és már dolgozik egy olyan projekten, ami nagy valószínűséggel a félbehagyott S.T.A.L.K.E.R. 2.

Kapcsolódó híreink:

Survarium – már lehet regisztrálni az alfatesztre

Areal - Készül a S.T.A.L.K.E.R. szellemi utódja, itt az első botrány

Visszatért az eredeti S.T.A.L.K.E.R. csapata

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward