A RoG sorozatú gamer noteszgépek uralják a piacot

Az ASUS igyekszik is meghálálni a gamerek bizalmát, egyre ütősebb konfigurációkat tesz le az asztalra.

A RoG sorozatú gamer noteszgépek uralják a piacot

A PC piacon régóta húzóágazatnak minősülnek a gamereknek szánt termékek, az őket tartalmazó szegmensek ennek megfelelően szépen növekednek. Remek példa erre a gamer noteszgépek piaca, ahogy igen komoly kereslet mutatkozik a termékek iránt, a COVID-19 miatt pedig talán egy fokkal még jobban megugrott a kereslet, hiszen sokáig nem igazán lehetett kimozdulni otthonról, így egyre nagyobb szerephez jutottak a játékok, illetve a különböző streamek és egyéb kikapcsolódási módok.

Galéria megnyitásaAz ASUS legfrissebb bejelentése szerint a RoG divíziót erősítő noteszgépek iránt igen komoly érdeklődés mutatkozik, aminek meg is lett az eredménye: a RoG család a nemzetközi piacon az első helyet foglalhatta el piaci részesedés terén.

A 22,6%-os szelet, amit a vállalat a gamer notebookok piacának képzeletbeli tortájából éppen kihasított, igen figyelemreméltó eredménynek tekinthető. Persze azt is érdemes kiemelni, hogy 2016 folyamán még 40%-os piaci részesedésről áradoztak a vállalat illetékesei. 2020 áprilisában, amikor a COVID-19 még javában tombolt egy csomó országban, a RoG noteszgépek közel 25%-os piaci részesedést tudhattak magukénak.

A cég igyekszik is meghálálni a gamerek bizalmát, egyre ütősebb konfigurációkat tesz le az asztalra. Remek példa erre, hogy a 300 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező kijelzőket elsőként alkalmazta a piacon, valamint a RYZEN Mobile 4000-es sorozat tagjait is az elsők között vetette be az új konfigurációk esetében.

Előbbi területen a 300 Hz-es Zephyrus S17-et, míg utóbbin a RYZEN alapú Zephyrus G14-et lehetne kiemelni. Ráadásul a Zephyrus G14 annyira népszerű, hogy több régióban is hiánycikknek minősül, nincs belőle raktárkészlet, ami valamilyen szinten érthető is, hiszen a nyolcmagos RYZEN mobil APU egységgel és Nvidia GeForce RTX 2060 Max-Q videokártyával szerelt modell papíron nagyon jó választásnak tűnik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap