Shop menü

A ROCKSTAR CRACKELT VERZIÓKAT HASZNÁL A STEAMEN VALÓ ÉRTÉKESÍTÉSHEZ

Razor 1911 kódját használják a hivatalos Rockstar játékok exe fájljaiban.
Török Roland
Török Roland
A Rockstar crackelt verziókat használ a Steamen való értékesítéshez

A Rockstar Games amilyen piszok jó játékokat tud készíteni, annyira tud teljes mértékben dilettáns lenni a régi címei újraélesztésénél. Az újra kiadott Red Dead Redemption közelében sincs az eredeti kiadás tartalmának és funkcióinak, ám legalább működik Switch-en és PlayStation-ön. Ezzel szemben itt vannak nekünk a régi Rockstar játékok PC-n, amik alig működnek a modern gépeken, és ez nem véletlen.  

A Rockstar Games úgy árulja a Manhunt, Max Payne 2 és a Midnight Club II-t Steamen, hogy a Razor 1911 törését használja. 

Aki nem lenne képben mi az a Razor 1911, azoknak annyit érdemes róluk tudni, hogy egy 1986-ban alapult warez csapatról van szó, ami az egyik, ha nem a legősibb játékokat feltörő társulat az interneten. Ha valamikor egy régi játékot akartál elindítani PC-n eredeti változat nélkül, akkor Razor 1911 töréseket jó eséllyel találhattál az adott címhez. Nos, a Rockstar Games is ismerte ezeket a töréseket, ez egészen biztos.  

A DRM-mel ellátott játékaikat annak idején CD-n vagy DVD-n terjesztették, nem voltak még online boltok, így erős DRM védelemmel látták el ezeket a lemezeket, hogy ne lehessen nélkülük elindítani a számítógépen a játékot. A crackek ezeket a lemez-hitelesítéseket kerülték meg. 

A Rockstar és a Take-Two viszont a Steam elterjedésével úgy döntött, hogy digitálisan is értékesíteni kéne a játékokat, de úgy tűnik akadt egy kis probléma: nem tudták eltávolítani a másolásvédelmet a saját játékaikról. 

Azért, hogy ezt a patthelyzetet feloldják, fogták a Razor 1911 által hackelt .exe fájlokat, és ezeket kezdték el használni. Igen ám, de a régi játékok javításával foglalkozó Silent és a többi ezzel foglalkozó felhasználó szerint lényegében szétbarmolták az amúgy jól működő crackelt kódot, azért, hogy eltűntessék a nyomokat, hogy lelopták a netről a saját játékukhoz tartozó cracket. Ennek a gányolásnak az eredménye az, hogy a Steamen megvehető játékok sokszor nem működnek, összeomlanak, míg az eredeti Razor 1911 crackkel tökéletesen futnak gond nélkül. 

A Manhunt ráadásul megvásárolva is úgy viselkedik, mintha hackelt verzió lenne, mivel annak idején a Rockstar épített bele egy csapdát, hogy ne lehessen kijátszani a tört verzióval. A történetben a legszebb, hogy még ezt sem tudták kivenni a Steames megjelenésből, ezért crackelni kell a Steames verziót, hogy működjön.

Jelenleg, ha bárki megnyitja ezen Rockstar játékok exe kódját, láthatja benne a Razer 1911-es aláírást, ugyanis ezt nem minden esetben sikerült a Rockstarnak kivennie. Ezek után nem lepődünk meg a GTA Remastered trilógia minőségén sem.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére