A Riot beavat minket a Valorant rangsorolási rendszerébe

A Riot beavat minket a Valorant rangsorolási rendszerébe

Manapság már egyre könnyebb bejutni a Valorant bétájába, így aki szerette volna már kipróbálni a játékot, remélhetőleg már kapott rá lehetőséget a Riot-tól.

A zárt béta során minden eredmény, amit a játékosok kapnak, el fog veszni, lényegében egy nagy restart lesz az open béta előtt, hogy minden friss játékos majd egyenlő esélyekkel indulhasson el a csatákban. Viszont egy ilyen játék nem maradhat sokáig kompetitív mód nélkül, így a Riot meg is ígérte, hogy a 0.49-es csomagban már aktiválni fogják a rangsorolt módot.

A hivatalos oldal blogbejegyzését Ian „Brighteyz” Fielding írta, aki a kompetitív játékmódot fejlesztő csapat tagja. Elmondása szerint ez a mód hasonló lesz az „Unrated”-hez, annyi különbséggel, hogy a béta folyamán a rangsorolási rendszert többször is át fogják dolgozni, ezért sokszor elérhetetlenné fog válni. A céljuk az, hogy a kompetitív módokban a játékos a saját tudásának megfelelő helyre kerüljön be, ezért a meccsek során az egyén teljesítményét is figyelni fogják. Ennek megfelelően látni fogják, ha valaki például másodlagos, vagyis smurf accounttal játszik és nagyon hamar be fogja tenni olyan csapatokba, ahova való.

A rendszer figyelni fogja az egyéni teljesítményt a meccs során és ha veszít a csapat, de a játékos tényleg mindent megtett a győzelemért, akkor nem lesz hálátlan a játék. Ezzel akarják ösztönözni a játékosokat, hogy ne adják fel a meccset soha és küzdjenek a végsőkig. Egyedül a Valorant rangnál nem fogják majd az egyéni teljesítményt figyelembe venni, ott csak a csapattal aratott győzelem vagy vereség számít.

A rangsorolt meccshez 20 meccset kell majd lejátszani Unrated módban és ha ez megvan, akkor 8 rang lesz elérhető, azokon belül pedig 3 tier, egészen a Valorant rangig, ott nem lesz már felosztás. A játékosoknak 2 rangon belül kell majd lenniük, tehát egy bronz player már nem fog tudni elindulni azonos meccsben egy Goldossal.

Galéria megnyitása

A rang nem lesz látható, ha 14 napig nem játszik majd valaki a játékkal. Ilyenkor nem törlődik az eredmény, csak a profil „inaktív” státuszba kerül. A frissítés hamarosan érkezik, de egyelőre pontos időpontot még nem tudunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap