A régi Mac Pro dizájnjából is merített a Cooler Master új háza

Az SL600M a kémény-hatás segítségével gondoskodik a hatékony szellőzésről és a zaj nagy részét is házon belül tartja.

A régi Mac Pro dizájnjából is merített a Cooler Master új háza

A Cooler Master MasterCase sorozata egy finom vonalvezetésű, elegáns taggal, az SL600M modellel bővült, ami a csendes működésre, illetve a természetes, felfelé áramló levegőre támaszkodó szellőzésre helyezi a legfőbb hangsúlyt. Az új ház eloxált alumínium előlapot és tetőlapot kapott, amelyek a homokszórásnak köszönhetően finom felülettel rendelkeznek. A bal oldallapot edzett üvegből készítették, a jobb oldallap szerepét pedig fekete acéllemez tölti be. Hasznos, ám kissé szokatlan újítás, hogy az előlapon található két USB 3.0-s és két USB 2.0-s port világítást is kapott, ami egy jelenlét-érzékelőhöz kapcsolódik: ahogy kezünk a portok közelébe ér, fehér fény árasztja el az USB portokat, hogy sötétben is könnyedén megtaláljuk őket. Ez a funkció az előlapi USB 3.1 Gen2 Type-C portra nem terjed ki, ám annak használata amúgy is kényelmesebb, hiszen a kábel 180 fokkal elfordított pozícióban is illeszkedik az aljzatba.

Galéria megnyitása

A MasterCase SL600M 544 milliméter hosszú, 242 milliméter széles és 573 milliméter magas, belsejében Mini-ITX, Micro-ATX, illetve ATX formátumú alaplap fér el, de akár E-ATX formátumú alaplapban is gondoskodhatunk, ám ekkor a kábelmenedzsmentet segítő kivágások részben elérhetetlenné válhatnak. A bővítőkártyákat 7 PCI slot fogadja, plusz két darab 90 fokkal elforgatott PCI slotot is kapunk, így a videokártyát hűtőventilátorokkal kifelé is beszerelhetjük. A teli előlap miatt 5,25 hüvelykes külső bővítőhely nem jár, a belső meghajtókat azonban négy darab 3,5 hüvelykes és 4 darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja – a 3,5 hüvelykes helyekre akár 2,5 hüvelykes adattárolókat is szerelhetünk. A házban akár 191 milliméter magas processzorhűtő, 200 milliméter hosszú tápegység és 318 milliméter hosszú bővítőkártya is elfér, a kábelmenedzsmentet pedig gumibetétes kivágások segítik – és szerelőablakkal ellátott alaplaptálca is szerepel a kínálatban.

Galéria megnyitása

A két alumínium lábon álló ház alja emlékeztet az előző generációs Mac Pro házának dizájnjára, ám ennek a megoldásnak most nem csak esztétikai, hanem funkcionális okai is vannak. A ház előlapja mögött, illetve hátlapján ezúttal nincsenek ventilátor bővítőhelyek, ezeket ugyanis a ház aljára és tetejére pozícionálják, hogy a felfelé áramló meleg levegő hatékonyabban elhagyhassa a rendszert. A ház alján és tetején két-két 200 milliméteres ventilátor-bővítőhelyet alakítottak ki, amelyekbe akár három-három darab 120 milliméteres ventilátor is szerelhető. Gyárilag csak a két alsó bővítőhely tartalmaz ventilátorokat, méghozzá két darab 200 millimétereset, amelyek a 400 és 800 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül működnek. A ventilátorok mellé négyállású fordulatszám-szabályzó is jár, amelynek a kapcsolója az előlapon foglal helyet – a vezérlő maximum négy darab ventilátort fogad, méghozzá négytűs tápcsatlakozókkal. A ház alumínium tetőlapja három különböző állásban használható, de akár le is vehetjük, hogy még jobb legyen a szellőzés. Hőleadó radiátorokból maximum 360 milliméteres példányok jöhetnek szóba, amelyek közül a felső maximum 43 milliméter vastag lehet, az alsó pedig maximum 72 milliméternyi hellyel gazdálkodhat, amennyiben a videokártya vertikális pozícióban kerül beszerelésre. A ház aljára természetesen szűrő is került, hogy a por nagy része kívül maradhasson.

Galéria megnyitása

Az előlapon a fentebb már említett USB portokon kívül tehát egy jelenlét-érzékelő, egy mikrofon bemenet, egy fejhallgató kimenet és a ventilátor-vezérlő kapcsolója található. A Cooler Master új számítógépháza már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 199,99 dollár. A gyártó két év jótállást vállal a termékre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap