A PSN alatt egységesíti multimédiás szolgáltatásait a Sony

Videós, zenés, tévés és játékos tartalmak egyesülnek a PlayStation Network zászlaja alatt.

A PSN alatt egységesíti multimédiás szolgáltatásait a Sony

A Sony korábban a Sony Entertainment Network ernyője alá próbálta meg összehozni a vállalaton belüli multimédiás szolgáltatásokat, kevés sikerrel. A felhasználókat összezavarta, hogy miért kell külön fiók a PlayStation Networkhöz és a Sony Entertainment Networkhöz (igaz, a kettőt később össze lehetett kapcsolni), és hogy ha az előbbivel bejelentkeznek, miért az utóbbi szolgáltatásba jutnak a webes felületeken. Ráadásul a Sony ugyan igyekezett egységesíteni a szolgáltatásokat, azok továbbra sem jelentek meg sikerrel olyan eszközökön, mint a PlayStation. Szintén probléma volt, hogy az olyan márkaneveket, mint a Music Unlimited, vagy a Video Unlimited nem lehetett azonosítani a Sonyval.

Most azonban változik a helyzet. A vállalat a PlayStation márkanév ismertségére és pozitív megítélésére próbál építeni, és erre felfűzni különböző szolgáltatásokat - hasonlóan ahhoz, ahogy például a Microsoft a különböző szórakoztatóipari termékei elé odatette az Xbox nevet pár évvel ezelőtt (Xbox Video, Xbox Music, Xbox Store, stb).

A PlayStation Network új logója

Viszlát Sony, helló PlayStation!

Habár nem tudni biztosan, de a Sony Entertainment Network valószínűleg eleve az "előző generációs Sony" divízióvezetőinek fafejűsége miatt jött létre, vélhetően senki nem akarta beadni a derekát a PlayStationnek. Kaz Hirai vezérigazgató azonban a megválasztása óta arról beszélt, hogy ennek véget kell vetni, és a PlayStation alatt egységesíteni a vállalat szórakoztatóipari szolgáltatásait.

Ennek eredményeként a Sony Entertainment Network hamarosan megszűnik, pontosabban beleolvad a PlayStation Networkbe. Ez érinteni fog számos alkalmazást, és persze a felhasználói fiók kezelését is.

Kezdésnek a Sony március 29-én világszerte bezárja és megszünteti a Music Unlimited nevű szolgáltatást, a helyét pedig a PlayStation Music veszi át. Habár egyelőre a PlayStation Music teljes mibenlétét sajnos nem ismerjük, de úgy tűnik, hogy egy ernyőszolgáltatásról lesz szó, ami különböző partnerek rendszereit használja. Az biztos, hogy kezdésnek hozzá lehet majd kötni a Spotify fiókunkat, és onnantól kezdve a PlayStation Music a Spotifyban elkészített lejátszási listáinkat is látja majd. Az alkalmazás továbbra is tud majd futni a háttérben, így a játékok alatt most már a Spofity teljes felhozatala szólhat. Ráadásul úgy tűnik, hogy ez már Magyarországon is elérhető lesz.

Ezzel párhuzamosan a Video Unlimited is megszűnik, a helyére a PlayStation Video érkezik, a PlayStation Network alá becsatornázott teljesen szolgáltatás-felhozatal tehát így fog kinézni:

[bold]PlayStation Store: online bolt a PS3, PS4, PS Vita játékokhoz

PlayStation Plus: prémium előfizetés a játékokhoz és online multiplayerhez

PlayStation Video: filmek és tévésorozatok bérlése vagy megvásárlása

PlayStation Music: a Spotify alapú zenestreamelős szolgáltatás

PlayStation Now: játékstreamelős szolgáltatás

PlayStation Vue: felhőalapú élő tévéadás[/bold]

A PlayStation Music logója

Mikor, hogy, hol?

Ahogy fentebb írtuk, a PlayStation Music (featuring Spotify) március 29-én indul, és az előző szolgáltatás 19 országával szemben 41 országban lesz elérhető. A többi szolgáltatásról sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy mikor érkeznek (már ha érkeznek) Európa ezen részére, de a Sony számára nagy fegyvertény lehetne, ha valamilyen módon gyorsan el tudná terjeszteni ezeket. Az biztos, hogy a tőlünk nyugatabbra, és leginkább Észak-Amerikában az összes fenti szolgáltatás elérhető lesz 2015 első harmadában.

A PlayStation Music, PlayStation Video és PlayStation Vue kezdetben PS3-on, PS4-en, Xperia telefonokon és tableteken indul el, de a Sony célja, hogy hamarosan az összes új Sony eszközön elérhetőek legyenek.

A PlayStation Video logója

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward