A processzorpiac harmadik negyedéves eredményei

A processzorpiac harmadik negyedéves eredményei

Az IDC munkatársai elkészültek a harmadik negyedéves PC processzorpiaci statisztikák összesítésével, így ezeket publikálták is. Az elemzők szerint a korábban vártnál alacsonyabb növekedés volt megfigyelhető a harmadik negyedév során, de a piac a második negyedéves eredményekhez képest még így is jobban teljesített. A processzorpiac teljes árbevétele 2,5%-kal lett magasabb, míg az egyes processzorokból 2,1%-kal szállítottak le többet, mint a második negyedévben.

Azzal kapcsolatban, hogy az egyes gyártók pontosan milyen részesedést értek el az elmúlt negyedév során, az alábbi táblázat ad információt. Az eredményeket az egy évvel ezelőtti részesedés-értékekkel is összehasonlíthatjuk.

A fenti táblázatban az egyes gyártók mobil-, szerver- és asztali processzorainak eredményei egyaránt benne vannak, ezért most részletezzük őket külön-külön is: az AMD a szerverprocesszorok piacán 6,3%-os, a mobil processzorok szegmensében 13,7%-os, míg az asztali processzorok piacán 27,8%-os részesedéssel képviseltette magát. Az Intel ezzel egy időben a szerverprocesszorok 93,7%-át, a mobilprocesszorok a 85,9%-át és a desktop részleg 71,8%-át tartotta kézben, azaz az elmúlt negyedéves adatokhoz képest egetrengető változások nem történtek.

Ha a teljes PC-s processzorpiac számait nézzük, akkor jól látszik, hogy az AMD 0,2%-kal, míg a VIA 0,1%-kal tudta növelni piaci részesedését, ezzel egy időben az Intel részesedése pedig ugyanekkora mértékben, azaz 0,3%-kal csökkent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward