Shop menü

A POLARIS ÉS A VEGA SOROZAT TAGJAI IS KAPTAK EGY FRISS AMD ADRENALIN DRIVERT

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Polaris és a Vega sorozat tagjai is kaptak egy friss AMD Adrenalin drivert

Az AMD fő driver-ága éppen nemrégiben frissült a 23.11.1-es verziószámra, ám ez a verzió a Polaris és a Vega sorozatú gamer videokártyákat sajnos nem támogatta, azokhoz a modellekhez legutóbb két hónappal ezelőtt érkezett új driver. Ezek az architektúrák ugyan régiek, de mégsem annyira, mint az Nvidia Maxwell sorozata, márpedig utóbbihoz folyamatosan érkeznek a friss driverek, így az AMD térfelén is elvárható, hogy még egy ideig életben tartsák a Polaris és a Vega alapú videokártyákat, már ami a friss driverek kiadását illeti. A váltásra egyébként az FSR3, az Anti-Lag, illetve a HYPR-RX technológiák bevezetésekor került sor, még szeptember folyamán.

Galéria megnyitása

A Polaris és a Vega videokártyák végre friss drivert kaptak a 23.11.1-es driver formájában, ám a verziószám félrevezető lehet, ugyanis az RDNA alapú modellek esetében a konkrét driver 23.20.23.01-es verziószámmal érkezik, míg a Polaris és a Vega sorozathoz készített kiadás a 23.19.05.01-es verziószámot viseli. Akárhogy is, az új driver az új driver, sokan fognak neki örülni, főleg azért is, mert néhány korábbi hibára gyógyírt hozott.

Kijavított hibák

  1. Counter Strike 2 alatt a Vulkan API használata mellett előfordulhattak képhibák az egyes videokártyák esetén, például a Radeon RX 580-as modelleknél
  2. Az ACCA Software Edificius Architectural Design szoftverben nem lehetett kiválasztani az összegző lapot egyes esetekben, például a Radeon VII alapú rendszereknél

Kijavításra váró hibák

  1. A Performance Metrics Overlay egyes játékoknál N/A feliratot jelenít meg az FPS értékénél
  2. Az AMD Software Adrenalin Edition esetenként nem válaszol, ha Tuning Prestet váltunk egyes videokártyáknál, például a Radeon RX Vega 64-es modelleknél

A Polaris és a Vega sorozatok tagjait támogató driver esetében feltűnhet, hogy nincsenek benne utalások nulladik napi optimalizációkra. Ez igazából nem egy nagy meglepetés, a vállalat egy ideje már nem kínál optimalizációkat a régebbi architektúrák köré épülő videokártyák mellé a friss játékok esetében, ami részben annak is köszönhető, hogy a termékek felett eljárt az idő, nem feltétlenül nyújtanak már jó teljesítményt a legfrissebb „AAA” kategóriájú játékok alatt.

A driver asztali fronton a Radeon RX 400-as és a Radeon RX 500-as sorozat tagjait, valamint a Radeon RX Vega modelleket, a Radeon Pro Duo videokártyákat, illetve a Radeon VII sorozatú termékeket támogatja, míg mobil fronton a Radeon 600-as sorozatú videokártyákhoz passzol. Ezzel egy időben telepíthető a régebbi AMD APU egységekhez is, amelyek még nem RDNA alapú iGPU-val rendelkeznek.

A driverrel kapcsolatos változás alapján úgy tűnik, lassan megindult a Polaris és a Vega sorozatú videokártyák nyugdíjazásának folyamata, ám ezzel kapcsolatban hivatalos tájékoztatást egyelőre még nem adott ki az AMD. Az új driver egyébként innen tölthető le a megfelelő termékkategória kiválasztása után, a dokumentációja pedig itt található.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére