A Palit új GeForce GTX 780-asa is 6 GB-nyi memóriával érkezik

A Palit újdonsága a nagymennyiségű VRAM mellett egyedi hűtést és némi tuningot is bevet a siker érdekében.

A Palit új GeForce GTX 780-asa is 6 GB-nyi memóriával érkezik

Az EVGA nemrég rántotta le a leplet két új GeForce GTX 780-as videokártyájáról, amelyek különlegessége az, hogy 3 GB-nyi helyett mindketten 6 GB-nyi VRAM-ot kaptak. Úgy látszik, a példa ragadós, ugyanis ma a Palit is bejelentette, hamarosan bemutatja saját GeForce GTX 780-as különlegességét, amely ugyancsak 6 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik.

A Palit legújabb GeForce GTX 780-as videokártyája a JetStream sorozatot erősíti és gyárilag megemelt GPU órajeleket alkalmaz majd. A gyártó egyelőre annyit árult el, hogy a GPU boost nélküli magórajele 902 MHz-es értéket képviselhet, a 6 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében azonban a referenciával megegyező 6 GHz-es effektív órajel lesz érvényben.

Az új, nyolcfázisú digitális tápellátással gazdálkodó videokártya az információk alapján – a 6 GB-nyi VRAM-ot leszámítva – nagyon hasonlít majd az eredeti, 3 GB-nyi fedélzeti memóriát alkalmazó GeForce GTX 780 SuperJetStream modellre, azaz hozzá hasonlóan szintén egyedi hűtést alkalmaz. A háromventilátoros videokártya hűtő kétslotos felépítéssel érkezik és elegendő hűtőteljesítményt kínál ahhoz, hogy a tuningolt videokártya halkan és hűvösen üzemelhessen. A gyártó állítása szerint a két darab 8 centiméteres és egy darab 9 centiméteres ventilátort alkalmazó videokártya hűtő a referencia hűtéshez képest 11,5 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet biztosít a GPU számára terhelés alkalmával, méghozzá úgy, hogy ezzel egy időben 6 dB(A)-lel alacsonyabb zajszintet produkál. Az egyedi hűtés tuning tekintetében is biztosít némi mozgásteret.

A Palit illetékesei egyelőre nem árulták el, pontosan mikor kerülhet a boltok polcaira a 6 GB-nyi fedélzeti memóriával érkező GeForce GTX 780 JetStream modell, így egyelőre az sem tudható, pontosan mennyibe kerül majd. Az EVGA tegnap bemutatott újdonságai közül a referencia hűtéssel és referencia órajelekkel érkező példány 549 dollárba kerül, az egyedi hűtéssel ellátott példány pedig várhatóan 10-20 dollárral drágább lesz – minden bizonnyal a Palit termékénél is hasonló, azaz 559 - 569 dollár körüli árcédulára kell felkészülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward