A nappaliba szánja friss vezeték nélküli billentyűzetét a Corsair

A K83 Wireless Entertainment Keyboard mindent tartalmaz, amire szükség lehet, ha a kanapéról számítógépeznénk.

A nappaliba szánja friss vezeték nélküli billentyűzetét a Corsair

A Corsair egy igen menő, háttérvilágítással is ellátott vezeték nélküli gamer billentyűzettel rukkolt elő, ami elsősorban azok számára lehet jó választás, akik szeretnék a kanapén ülve irányítani az adott HTPC-t, legyen szó egyszerűbb játékokról, internetezésről, vagy éppen multimédiás funkciók eléréséről – utóbbiakhoz multimédiás billentyűk is járnak.

A K83 Wireless Entertainment Keyboard egy hibrid billentyűzet, ami az olló mechanikával ellátott billentyűkön kívül egy kis érintőpaddal is rendelkezik. Utóbbihoz két egérgombot, valamint négyujjas támogatást kapunk, így a gesztus-alapú vezérlés is megoldható. Hasznos extra továbbá a jobb felső sarokban elhelyezett kis joystick, illetve a mellette elhelyezett görgő is. Az újdonsághoz jár a Corsair iCUE szoftver, amivel makrókat hozhatunk létre, finomhangolhatjuk a joystick működését (használhatjuk egérként), gesztusokat definiálhatunk az érintőpadhoz Windows 10 alatti használatra, illetve akár a háttérvilágítást is vezérelhetjük.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A billentyűzet jobb szélén és alján egy-egy egérgombot is elhelyeztek, hogy ha a joystick segítségével egerésznénk, kényelmesebben kattinthassunk. A klasszikus gamer billentyűzeteknél megszokott RGB LED alapú fényárra itt nem számíthatunk, hiszen a billentyűk mögé ezúttal csak fehér LED-ek kerültek, amelyek egyetlen világítási zónát alkotnak. Az újdonsághoz 20 key roll-over funkció is jár, vagyis egyidejűleg akár 20 billentyű lenyomását is képes precízen érzékelni.

A 76 gombos billentyűzet a mellékelt USB-s vevőn keresztül könnyedén csatlakozhat a PC-hez, ekkor 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatra és 128-bites AES adattitkosításra támaszkodik a szett, a válaszidő pedig 1 ezredmásodperc. Ha éppen nincs szabad USB port, de Bluetooth vezérlővel azért rendelkezik a kiszemelt PC, akkor a Bluetooth támogatás előnyeit is élvezhetjük.

A 381 milliméter széles, 125 milliméter mély és 28 milliméter vastag billentyűzet mindössze 480 grammos, energiaforrásként pedig egy beépített lítium polimer akkumulátort használ, ami akár 40 órányi üzemidőt is nyújthat egyetlen teljes töltéssel. Az akkumulátor töltését USB Micro-B csatlakozón keresztül lehet megoldani, méghozzá egy tekeredés-mentes, gumi bevonatú kábelen keresztül, ami 1,82 méter hosszú.

A Corsair K8 Enterntainment Wireless Keyboard már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 99,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap