A mostaniaknál kisebb és nagyobb iPhone-ok jöhetnek 2020-ban

Az ideieknél sokkal változatosabb méretben fognak mozogni a 2020-ban érkező iPhone-ok.

A mostaniaknál kisebb és nagyobb iPhone-ok jöhetnek 2020-ban

Érdekes jelentés érkezett a jövőre esedékes iPhone-okkal kapcsolatosan, de az információk egészen megbízható forrásból származnak, így mindenképpen érdemes ezekre odafigyelni. 2020-ban szinte teljesen más méretekben jöhetnek majd az Apple mobiljai, mint amit megszokhattunk, és a hálózati képességeik érdekesen alakulhatnak a készülékeknek.

A híres-hírhedt Ming-Chi Kuo számolt be a napokban arról, hogy milyen méretű iPhone-ok kerülhetnek majd terítékre 2020-ban, és hogy ezek a panelek milyen technológiával fognak üzemelni. És, ami talán ennél is érdekesebb, arra is kitért az Apple-höz közel álló elemzőszakember, hogy mely modellek biztosíthatnak majd 5G támogatást, ez ugyanis a jelek szerint nem minden esetben lesz garantált.

Galéria megnyitása

Kuo pillanatnyilag úgy tudja, hogy a 2020-ban bevetésre kerülő prémium eszközök teljesen eltérő kijelzőmérettel szolgálhatnak, mint az aktuálisak, illetve az idén ősszel érkezők. Most van a palettán 5,8 és 6,5 hüvelykes iPhone a csúcson, jövőre viszont a nagyobb eszköz tovább növekedhet, és elérheti a 6,7 colt, a kisebb viszont furcsa módon összébb mehet, és „mindössze” 5,4 hüvelykes méretet ölthet. Arról egyébként már korábban is lehetett hallani, hogy a mostaniaknál kisebb iPhone érkezhet, de eddig még az a hír járta, hogy az a variáns lehet majd az új olcsóbb konstrukció. Most viszont Ming-Chi Kuo arról beszélt, hogy az iPhone XR 2020-ban érkező utódja ugyanúgy 6,1 colos lesz, mint a mostani szerkezet. Viszont külön kiemelendő, hogy már arra kell számítani, hogy minden iPhone esetében általánossá válik az OLED technológiás kijelző, a korábbi híreknek megfelelően teljesen elengedheti a hagyományos LCD paneleknek a kezét az Apple a mobilok körében.

A szakembernek sokszor volt az elmúlt időszakban igaza a fejlesztés alatt álló iPhone-ok kapcsán, és ha most is úgy alakul, ahogy az információk eljutottak hozzá, akkor az Apple-nek a háromból csak kettő okostelefonjánál lesz jövőre 5G-s opció. Az új generációs hálózati támogatással a prémium termékeknél lehet majd számolni, vagyis az 5,4 és a 6,7 hüvelykes idomokkal rendelkező iPhone-ok párosa lehet majd elérhető 5G modemmel, és a 6,1 colos gépezetnél maradhat kizárólagosan a 4G LTE támogatás.

Galéria megnyitása

Arra is kitért ezúttal Ming-Chi Kuo, hogy a Qualcomm által biztosított 5G hálózati modemet veheti majd használatba az Apple, de azt nem lehet még tudni, hogy pontosan melyik egységet fogja használni. Eddig a Snapdragon X50 és a Snapdragon X55 mutatkozott be, de az sem kizárt, hogy a cupertinói alakulatnak már egy még újabb fejlesztés juthat, hiszen 2020 második felében jöhet a szóban forgó iPhone család, az pedig még nagyon messze van. A napvilágot látott információk szerint 2022-ig szinte biztosan nem fog saját fejlesztésű 5G modemet használni az Apple, de a vállalat tervezői elképzelhető, hogy dolgoznak ilyen megoldáson, és később ez a helyzet megváltozhat. Még az kiderült a 2020-ban érkező iPhone-ok kapcsán, hogy ezek a 6 GHz alatti frekvenciasávot és a mmWave tartományt egyaránt támogatni fogják, de ez igazából nem különösebben meglepő.

Amennyiben Ming-Chi Kuo beszámolója most is valósnak bizonyul, akkor az Apple valószínűleg 2020-ban a kompakt csúcsmodell ígéretével húzhatja majd elő a kalapból az 5,4 hüvelykes iPhone-t. Vékony káva mellett ekkora képátlóval már egy kézzel is kényelmesen használható és viszonylag könnyű okostelefont lehet létrehozni, ilyennel pedig mostanában nem sűrűn lehet találkozni a felsőbb ársávokban. Ha az Apple meglépné ezt, annak rengeteg felhasználó örülhetne androidos fronton is, mert valószínűleg akkor más gyártók is elindulnának ebbe az irányba.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap