A Mojang nem eladó

Sokan próbálták rátenni a kezüket, de a Minecraft alkotói úgy döntöttek, függetlenek maradnak.

A Mojang nem eladó

Sok nagy kiadó tett már ajánlatot a Mojangra, szerették volna megvenni, vagy befektetőként részesedni a sikeréből, amelyet a Minecraftnak köszönhet, de a fejlesztők minden ajánlatot visszautasítottak, mert szeretnének függetlenek maradni.

A Reuters jelentése szerint már minden nagyobb játékcég felkereste őket, ami számít, még Sean Parker, a Napster egyik alapítója is, aki azt is felajánlotta, hogy ingyen Londonba repíti a társaságot egy partira, de ők erre is nemet mondtak.

"Egy valóra vált álomban élünk" – nyilatkozta a Mojang egyik alapítója, Carl Manneh, aki elmondta, hogy több pénzzel rendelkeznek, mint amire szükségük van, és a cég legnagyobb erőssége, hogy független, így rugalmasak tudnak maradni és gyorsan képesek kiadni a játékaikat. Ha kell, bemennek egy szobába tárgyalni, és 15 perc alatt döntést tudnak hozni.

A Minecraft 9 millió példányban kelt el PC-re és Macre, és a többi platformra összesen 20 millió darabot adtak el. A minden idők legkelendőbb PC-s és Maces játékának címét a The Sims sorozat tartja 16 millió eladott példánnyal, de úgy tűnik, a Minecraft utol fogja érni és meg is előzi. Manneh szerint ez 1-2 éven belül fog bekövetkezni.

Múlt évben az eladások száma kissé lecsökkent karácsony előtt, de aztán újra masszívan felkúsztak a mutatók. A Mojangnak 2012-ben 232 millió dolláros bevétele volt, és ennek legnagyobb része már tiszta haszon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward