Shop menü

A MOBIL, AMINEK NEM KÉNE LÉTEZNIE: MEIZU BLUE 20

Úgy volt, hogy a Meizu már nem fog okostelefonokat piacra dobni, ennek ellenére most itt egy új modell, és nem is akármilyen.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A mobil, aminek nem kéne léteznie: Meizu Blue 20

Egy alsó-középkategóriás mobiltelefont húzott elő a kalapból a Meizu, ami korábban bejelentette, hogy elengedi ezt a piacot, és a továbbiakban más fejlesztésekre fog koncentrálni. Februárban volt a nagy kilépés bejelentése, de a jelek szerint meggondolhatták magukat. Sőt mi több, a Blue 20 okostelefon igazából azt vetíti előre, hogy az eddiginél is több eszközzel állhat elő a márka.

A Geely által felvásárolt Meizu korábban arról számolt be, hogy az MI fejlesztéseknek fognak hódolni, és a villanyautók számára fejlesztenek majd szoftveres megoldásokat. Ennek keretében akár személyautókkal szimbiózisban élő mobilokat még éppen el lehetne képzelni, mint amit a Nio is fejlesztett, de a Blue 20 nem illik ebbe a képbe. Hírünk alanya egy teljesen hétköznapi eszköz, ráadásul a megfizethetőbbek közül, amit a Meizu már hosszú ideje nem fejlesztett.

Galéria megnyitása

2019-et írtunk, amikor a Meizu utoljára olyan mobiltelefonnal állt elő, ami nem felsőkategóriás hardvert vonultatott fel, és az alsó-középkategóriás Blue 20 névből most azt érezzük, hogy a Blue egy olyan termékcsalád lehet majd, ami több tagot fog felvonultatni különböző felépítésekkel. Az újdonság egy 6,52 hüvelykes megjelenítőt fog használni, ami Full HD+ felbontással rendelkezik és 90 Hz-es üzemre képes. IPS technológiás a panel, és korrekt fényerőt tud majd biztosítani elfogadható látószögek mellett.

A Meizu az MI fontosságáról már korábban beszélt, és most a Flyme AIOS grafikus felhasználói felület bevezetéséről beszélhetünk. A mesterséges intelligencia itt egyebek mellett még néhány biztonsági és adatvédelmi funkciónál is elő fog kerülni. Az nem derült ki, hogy melyik Android rendszer található a háttérben.

Galéria megnyitása

Egy 8 megapixeles előlapi kamerát használ a mobil látszólag, de itt a jó öreg interpoláció lépett a színre. Mindössze 5 MPixeles szenzor található a készülék frontján. A főkamera esetében is szépíti a specifikációs ilyen módon a Meizu, 50 megapixeles fotókat tud megörökíteni a Blue 20, de valójában csak egy 13 MPixeles érzékelővel rendelkező kamera áll a nagyfelbontású fényképek mögött. A hátlapon van egy társkamera is, de erről semmi nem derült ki, valószínűleg csak mélységérzékelő lehet a portrémód működéséhez.

Galéria megnyitása

Az Unisoc T765 rendszerchipet alkalmazta a Blue 20. Ez a lapka már 6 nm-es, de nem különösebben modern, hiszen Cortex-A76 magból használ kettőt, hat darab Cortex-A55 mellett. Az órajele már eléri a 2,3 GHz-et, így a teljesítménye egyébként aránylag jónak ígérkezik – persze az IGP csak egy Mali-G57 MP2. A rendszernek 6 vagy 8 GB-nyi memória lesz biztosított, a tárhely pedig 128 vagy akár 256 GB is lehet. Adott még a bővítési lehetőség is.

Galéria megnyitása

5G mobil hálózati modemmel szolgál a Meizu Blue 20, a Sub-6 tartományt támogatja a készülék NSA és SA környezetben egyaránt. A kapcsolati lehetőségek terén biztosított még 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 5 modul, valamint A-GPS vevő is. Sajnos egyéb extráról nem esett szó, valószínűleg az NFC már nem fért bele a költségkeretbe. Dual-SIOM-es a gépezet, DSDS módban képes kettő kártyát kezelni.

Galéria megnyitása

Fekete, fehér és lila színekben lesz elérhető a Blue 20. 8,3 milliméter vastag lett a mobiltelefon, sztereó hangszórót kapott, ami mindenképpen remek hír, és rendelkezik még 3,5 milliméteres Jack csatlakozóval is – az USB-C-n felül. Az akkumulátor 5010 milliamperórás kapacitású, és arról már nem szólt a fáma, hogy lenne gyorstöltés.

Galéria megnyitása

A Meizu Blue 20 ajánlott fogyasztói árára nem derült fény, és az sem ismert, hogy mikor fog a boltokba kerülni az okostelefon.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére