A Microsoft SkyDrive OneDrive néven működik tovább

A névváltásra egy per miatt volt szükség, amit a Microsoft elveszített. 

A Microsoft SkyDrive OneDrive néven működik tovább

A Microsoft és a British Sky Broadcasting Group között néhány hónapja kirobbant egy vita, ugyanis utóbbinak nem tetszett, hogy a Microsoft felhő alapú tárhely szolgáltatásánál, a SkyDrive-nál használja a Sky márkanevet. Az ügy végére azóta pont került: a Microsoft elveszítette a pert, így a döntés értelmében a "Sky" márkanév használatát be kell fejeznie. A döntés után nem sokkal kiderült, hogy a Microsoft rövidesen megváltoztatja a SkyDrive nevét, ám hivatalosan még csak a napokban hullott le a lepel az új elnevezésről, amely OneDrive lesz.

A hagyományos SkyDrive szolgáltatás OneDrive néven működik és fejlődik majd tovább, az üzleti felhasználóknak szánt SkyDrive Pro elnevezés helyét pedig a OneDrive for Business név veszi át. A Microsoft egyelőre még nem indította el a OneDrive szolgáltatást, de egy bemutató weboldalat már élesítettek, amelyen e-mail címünket megadva azonnal értesülhetünk a szolgáltatás elindulásáról, ahogy azt aktiválják.

Néhány szerencsés Windows Phone felhasználó ilyen levelet kaphat. (Forrás WMPoweruser.com)

A névváltásnak néhány SkyDrive felhasználó, akik Windows Phone mobil operációs rendszer alól használják a felhő alapú tárhelyet, igencsak örülni fog, ugyanis a Microsoft a hírek szerint kiválaszt néhány szerencsést, akik 20 GB ajándék tárhelyet kapnak. Az ajándék tárhely egy évig vehető igénybe díjmentesen. A kiválasztottaknak március 31-ig mindenképpen be kell váltaniuk a 20 GB-nyi ingyenes tárhely használatára jogosító virtuális kupont.

Hogy mire jó a SkyDrive, ami rövidesen OneDrive név alatt üzemel tovább? Képek, dokumentumok, fotók, illetve egyéb fájlok tárolására, amelyekhez több eszközzel is hozzáférhetünk, méghozzá a világon bárhol, ahol éppen rendelkezésre áll internetkapcsolat. A SkyDrive tárhellyel egyébként több alkalmazás is képes együttműködni – ezek között egyebek mellett az Office 2013 is jelen van. Az ingyenes SkyDrive fiók 7 GB-nyi tárhelyet kínál, de előfizetés keretén belül nagyobb tárhely is igényelhető. Regisztrációhoz, illetve a SkyDrive alkalmazás letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward