A Microsoft kimegy, a Sony viszont távol marad az E3-tól

Képes lesz idén a Microsoft kijavítani a 2013-ban elkövetett hibáit?

A Microsoft kimegy, a Sony viszont távol marad az E3-tól

Az E3 az év egyik legizgalmasabb kiállítása videojátékos szemmel nézve. A nagy múltra visszatekintő rendezvényre a világ minden tájáról érkeznek újságírók, hogy beszámoljanak az elkövetkezendő év vagy évek irányvonalairól.

Ez az expo viszont drága. Kicsi és nagy szereplőknek egyaránt sokba kerül kimenni a helyszínre, ott lenni és emlékezetes előadást készíteni. Éppen ezért egyre több piaci szereplő érzi úgy, hogy nem szükséges kint lennie ott, az internet korában bármikor egy YouTube videó segítségével el tudják érni a leendő vásárlókat. A Sony éppen ezért úgy döntött, hogy újra, immár második éve kihagyja az E3-at. Bejelentésük szerint sokáig gondolkodtak a döntésen, nagy tiszteletben tartják az ESA szervezetet, de az ő jövőbeli elképzelésükbe nem fér bele idén az E3 2020.

Ehelyett inkább több száz, a világ számos pontján megtalálható rendezvényeken kívánják képviselni magukat, ahova halandó emberek is eljuthatnak és ezzel a PlayStation család részének érezhetik magukat. Szerintük fontos, hogy a játékosok megismerkedjenek a remek PlayStation 4 és PlayStation 5 fejlesztésekkel és emiatt tényleg a rajongókkal szeretnék ünnepelni az évet.

Az E3-ra kicsi eséllyel jutnak el a világ PlayStation konzol rajongói, így logikus döntésnek tűnik a Sony lépése, de lehet csak marketing szövegről van szó. Mivel a Sony konzoljának egyelőre csak a logóját ismerjük, nem elképzelhetetlen, hogy még mindig nincs kész az eszköz végleges megjelenése és nem is tudnának mit mutogatni a rendezvényen. Egy logóval kimenni az E3-ra valószínűleg nem lenne túl bölcs lépés a részükről.

Az E3 szervezője, az ESA viszont azonnal igyekezett tüzet oltani, lévén a PlayStation 5 bejelentésének hiánya hatalmas presztízsveszteség lehet számukra. Szerintük az E3 egy olyan esemény, ahol a világ több milliárd játékosát befolyásoló irányokról hullik le a lepel, így a 2020-as E3 továbbra is egy nagy energiával rendelkező show lesz, tapasztalt és új partnerekkel, kiállítókkal és szakmabeliekkel. Az E3 továbbra is kulcsfontosságú marad a játékfanok számára.

Természetesen, a verseny szellemében a Microsoft azonnal megnyugtatott mindenkit, ők bizony kint lesznek az E3-on és a csapatuk keményen dolgozik is a shown. Phil Spencer szerint a 2020-as év mérföldkő lesz az Xbox csapat számára.

Ne felejtsük el, hogy 2013-ban pont az E3 törte az Xbox One kezdeti karrierjét derékbe, amikor a Microsoft elfelejtette, hogy játékkonzolt gyárt és a fölösleges, senkit sem érdeklő TV-s és egyéb médiafunkciókat hozta előtérbe.

Agresszív DRM stratégiájuk, erőltetett Kinect és a PS4 ellenében gyengébb, de drágább konzol abszolút meghatározta az elmúlt 7 évet és hozta könnyen nyert helyzetbe a Sony-t.

Azóta a Microsoft igyekszik a játékokat bemutató show-ra koncentrálni és szinte percenként bejelenteni valami állejtő újdonságot. Az új Xbox-szal lehetőségük nyílik kijavítani az Xbox One bejelentése során elkövetett katasztrofális hatású hibákat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap