A Microsoft az Xbox One tulajdonosoknak is hozza majd a játékokat

Lehetséges, hogy PC-ként is működhet majd az új generációs gép.

A Microsoft az Xbox One tulajdonosoknak is hozza majd a játékokat

Egy generációváltás a konzolcsaládoknál mindig nehéz kérdés. Mikor jön el az a pont, amikor érdemes benevezni az új konzolra vagy mikor érzi azt az ember, hogy a régi verziót is megéri megvenni, hiszen még mindig jönnek rá ki játékok.

Az új Xbox megjelenése a PS5-tel odébb van, ám a régi gépek, így a One X-is egyre olcsóbb, szóval egész kedvező célpont lehet a beugróknak. A Microsoft szeretné megkönnyíteni azoknak a dolgát, akik a napokban gondolkodnak el azon, hogy Xbox-osok legyenek. A döntés megkönnyítése érdekében pedig a Microsoft megígérte, hogy az elkövetkezendő két évben minden játékuk, amit ők készítenek, az mindkét konzolra és PC-re is meg fog jelenni. 

Matt Booty, a Microsoft belső fejlesztési stúdiók feje szerint, minden most érkező játékuk úgy fog viselkedni, mint egy PC-s játék, tehát gyengébb és teljes értékű grafikát is tud majd nyújtani. Szeretné, hogy minden vásárló azt érezze, hogy remek befektetést csinált a gépe megvásárlásával, függetlenül attól, hogy Xbox One-t vagy az új Xbox-ot vette meg. Magyarul az Xbox One tulajdonosok az Xbox Series X megjelenése után még két évig biztos olyan játékokkal fognak gazdagodni, mint a Halo Infinite, a Hellblade 2 vagy az új Flight Simulator.

Ez remek hír minden Xbox tulajdonos számára, hiszen az optimalizációra így oda kell figyelniük a fejlesztőknek. A cross-platformnak, cross-save-nek és a cross-buy-nak hála nem fog szétszakadni a közösség, mint történt az a legutóbbi generáció váltásnál.

Terjed viszont egy olyan pletyka is, hogy az új Xbox nem csak, hogy elmossa a határvonalat a generációk között, de még az is elképzelhető, hogy PC-ként tud majd funkcionálni egy „Windows Mode” beállítással. Egy olasz weboldal szerint az új Xbox nem csak konzolként, hanem akár PC-ként is tud majd működni. Ennek hála a gép bootolni tudja a Windows aktuális változatát és konkrétan támogatni fogja a Steam-et és az Epic Games Store-t is.

Amennyiben a pletyka igaznak bizonyul, nagyon könnyen megugorhat az Xbox népszerűsége a PlayStation 5-höz képest. Bárhogyan is, kiélezett és látszólag egészséges harc várható a következő generációban, aminek mi játékosok fogunk a legjobban örülni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap