A MediaTekhez menekülhet a Huawei, miután elesik a TSMC-től

A Honor márka vezetője arról beszélt, hogy a Huawei és a MediaTek közötti kapcsolat hamarosan jelentősen meg fog erősödni.

A MediaTekhez menekülhet a Huawei, miután elesik a TSMC-től

Miután kiderült, hogy az Egyesült Államok döntése érdekében a TSMC nem vehet majd fel a jövőben chiprendeléseket a Huawei-től, még az is kérdésessé vált, hogy a kínai vállalat képes lesz-e fennmaradni a hardverpiacon. És most egy hivatalos forrásból származó információ jelentheti a megoldást.

Galéria megnyitása

Zhao Ming, nem sokkal a Honor X10 5G okostelefon megjelenését követően arról beszélt, hogy a vállalat egy érdekes lépésen dolgozik. Folyamatban van a MediaTek és a Honor, ezzel együtt pedig a Huawei partnerkapcsolatának a jelentős megerősítése. A tajvani chipdizájner ugyan eddig is szállított lapkákat a Honor és a Huawei eszközök számára, de csak az alsóbb árszegmensben, ahova a HiSilicon Kirin paletta nem terjed ki. Ám ez máris megváltozott.

Normál esetben könnyen figyelmen kívül hagyhatnánk egy ilyen hírt, azonban már egy bizonyíték is van arra, hogy Zhao Ming abszolút megalapozott dologról beszélt. Befutott a Huawei Enjoy Z 5G, aminek a kapcsán meglepetésként számoltunk be arról, hogy MediaTek rendszerchipet használ a felsőbb árszegmensben. Viszont a Honor vezér szavaiból kiindulva már nem is annyira meglepő a dolog. Sőt mi több, talán a Huawei hamarabb áll át a MediaTek lapkáknak az alkalmazására, mint ahogy teljesen el kell szakadnia a TSMC-től.

Galéria megnyitása
Huawei Enjoy Z 5G

Ágazati források szerint szeptember közepéig szállíthatja az eddig megrendeléseket a TSMC a Huawei számára. Erről viszont pontosabb hivatalis információ nincs. Egyébként az több szempontból is érdekes csavar lenne, ha a MediaTek vállán menekülhetne meg a Huawei. Tudniillik a MediaTek csak tervezi a lapkákat, a gyártás ebben az esetben is a TSMC feladata, ugyanis a MediaTek már hosszú évek óta szilárd partnere a tajvani bérgyártónak. Az kétségtelen, hogy így közvetlenül amerikai technológiához a Huawei már nem férhet hozzá, hogy ehhez a megoldáshoz az USA mit szól, az már más kérdés. (Kezdhetnek a döntéshozók azon gondolkodni, hogy a MediaTektől milyen indokkal tiltják el a vállalatot?)

Amennyiben tényleg járhatónak bizonyul ez az út, és a MediaTek gond nélkül szállíthat a Huawei-nek, az jelentősen megváltoztathatja a MediaTek piaci szerepvállalását. Tekintve, hogy a Huawei még most is a mobilpiac második helyét foglalja el, és nemcsak az okostelefonokhoz, hanem más termékekhez is szüksége van chipekre, elképesztően sok rendelés futhat be a MediaTekhez a jövőben.

Galéria megnyitása

Nem lennénk meglepve, ha a HiSilicon a tudását, tapasztalatát is megosztaná a tajvaniakkal annak érdekében, hogy jobb fejlesztésekkel legyen képes előrukkolni a partnere. De egyébként a MediaTek nagyon jól eltalálta a Dimensity szériát az eddig látottak alapján. A Dimensity 1000+ még a felsőkategóriában is képes helytállni, pedig az elmúlt években egyáltalán nem volt csúcsra járatott egysége a cégnek. Egészen izgalmas jövőképet vetíthet előre a Huawei és a MediaTek összefogása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap