A Marvell eladta WiFi és Bluetooth üzletágát

Az új tulajdonos az NXP lesz, aki az autóiparban, illetve az iparban kamatoztathatja a frissen megszerzett szellemi tulajdont.

A Marvell eladta WiFi és Bluetooth üzletágát

A Marvell az elmúlt időszakban több érdekes felvásárlást is nyélbe ütött, gondoljunk csaj a hálózati vezérlőiről ismert Aquantiára, amelyet 452 millió dollárért sikerült megszerezni, vagy éppen a GlobalFoundries egyik üzletágára, ami az Avera Semiconductor nevet viseli és 650 millió dollárba került. A vállalat legújabb lépése azonban nem felvásárlásról, éppen ellenkezőleg, eladásról szól, ugyanis a Marvellnél úgy látták, érdemes áruba bocsátani a WiFi és Bluetooth vezérlők fejlesztésével foglalkozó üzletágat, amire rögtön akadt is egy vevő. A szóban forgó üzletág a 2019-es pénzügyi év folyamán nagyjából 300 millió dolláros árbevételt termelt, ami a jelek szerint nem elég ahhoz, hogy az üzletágat megtartsák – de az is benne van a pakliban, hogy a vállalat kissé átalakítja korábbi stratégiáját, amelybe már nem fér bele a WiFi és Bluetooth üzletág megtartása.

Az új tulajdonos az MXP Semiconductors lesz, aki 1,76 milliárd dollárt fizet a szóban forgó üzletágért, méghozzá kézpénzben. Az NXP a jelek szerint remekül tudja majd kamatoztatni a Marvell WiFi és Bluetooth portfólióját, valamint az ehhez tartozó szabadalmakat is. A vevő több területen is tevékenykedik, így az autóipar mellett az ipar, illetve a beágyazott rendszerek és az IoT eszközök piacára is szállít különböző megoldásokat.

A szándéknyilatkozat alapján a Marvell és az NXP a 2020-as év első negyedévében ütheti nyélbe az említett tranzakciót, amennyiben a hivatalos szervek is áldásukat adják a felvásárlásra. Érdekesség egyébként, hogy az NXP-t tavaly már fel akarta vásárolni a Qualcomm, méghozzá 44 milliárd dolláros áron, ám az akvizícióból végül semmi sem lett, ugyanis a Qualcomm nem kapta meg a szükséges jóváhagyást a kínai szervektől.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap