A Manli kikotyogta a GeForce RTX 3060 Ti várható paramétereit

A korábbi értesülések megerősítést nyertek, de ezzel egy időben újabb részletek is kiszivárogtak.

A Manli kikotyogta a GeForce RTX 3060 Ti várható paramétereit

A GeForce RTX 3060 Ti várható tulajdonságaival kapcsolatban már elég sok pletyka megjelent az elmúlt hetek folyamán, ám hivatalosnak tekinthető forrásból eddig nem igazán láthattunk szivárgást. Ez a napokban megváltozott, hála a Manli figyelmetlenségének, ugyanis a vállalat egyik GeFocre RTX 3060 Ti modelljének adatlapja kiszivárgott, ami alapján sok-sok feltételezett paraméter megerősítést nyert, igaz, ezeket még mindig érdemes egészséges gyanakvással tekinteni.

Ahogy eddig sejteni lehetett, a GeForce RTX 3060 Ti egy GA104-200 jelölésű GPU köré épülhet, ami ebben az esetben 4864 aktív CUDA magot állíthat csatasorba. Nagy kérdés volt azonban, hogy a GPU milyen órajeleken üzemel, ám most már erről is van adat: a referencia magórajel 1410 MHz lehet, míg a referencia boost órajel esetében 1665 MHz-re lehet felkészülni. A memória-alrendszer a korábbi pletykáknak megfelelően 8 GB-nyi GDDR6-os VRAM-ból áll, ami 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz, effektív órajele pedig 14 GHz lesz, így az elméleti maximális memória-sávszélesség 448 GB/s.

Galéria megnyitása

Ennél egy fokkal érdekesebb, hogy már a TDP kerettel kapcsolatban is van értesülés: 200 W lesz a referencia TDP, vagyis a GeForce RTX 3070-hez képest 20 W-ot csökken. Ennek megfelelően a hűtés is egyszerűbbnek ígérkezik, legalábbis a Manli példája alapján, hiszen az új videokártya már nem 2,5 slotnyi, hanem csak 2 slotnyi helyet foglalhat el az adott számítógépházon belül.

Az árat továbbra is 399 dollárra várják, a megjelenéssel kapcsolatban pedig továbbra is a december másodikáról beszélnek, így jó eséllyel tényleg ekkor debütálhat a GeForce RTX 30-as család negyedik tagja, amit meglehetősen sokan várnak már. Hogy miért? Mert ár/teljesítmény arányban igen jónak ígérkezik az eddigi információk alapján: a GeForce RTX 2080 Super szintjét hozza, de 699 dollár helyett csak 399 dollárt kérnek el érte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap