A magasabb profit miatt kriptovaluta-bányászatra állt át az internetkávézó

És az üzemeltetők arra buzdítják a többi internetkávézót is, cselekedjenek hasonlóképpen, szükség esetén még segítik is őket.

A magasabb profit miatt kriptovaluta-bányászatra állt át az internetkávézó

A COVID-19 miatt bevezetett korlátozások számos iparágat hoztak nehéz helyzetbe, gondoljunk csak a turizmusra, a fitnesziparra, a hagyományos vendéglátásra, vagy éppen az internetkávézókra. Utóbbiakból errefelé már kevés van, de bizonyos régiókban még van rájuk igény, mint például Vietnámban. Mivel a korlátozások következtében ezek a vállalkozások sem üzemelhetnek a megszokott módon, ez jelentős bevételkiesést jelent számukra, amit valamilyen módon meg kell próbálniuk pótolni, már amennyiben túl szeretnének élni és nem szeretnék végleg lehúzni a rolót.

Galéria megnyitása

Egy vietnámi internetkávézó üzemeltetője éppen ezért úgy döntött, meglovagolja a kriptovaluta-láz keltette hullámokat, amelyek egyre csak növekszenek, így egyre többen és többen gondolkodnak hasonlóképpen. A szóban forgó vállalkozás Vietnám legnagyobb városában, Ho Si Minh területén található, ami korábban Saigon néven volt ismert. Mivel a vendégek elmaradása miatt nem keletkezik bevétel az internetkávézó normál működése során, így az üzemeltetők kreatív megoldást találtak: kriptovaluta-bányász farmot hoztak létre, amelyben elég jelentős mennyiségű GeForce RTX 3080-as videokártya teljesít szolgálatot, ahogy az a borítóképen is látható.

Hogy mégis honnan szereztek a videokártya-hiány közepén ekkora mennyiségűben GeForce RTX 3080-as videokártyákat? Ez nem derült ki, az viszont igen, hogy az üzemeltető egy vietnámi számítástechnikai áruház, így megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik egy efféle lépés zökkenőmentes megvalósításához.

Galéria megnyitása

A Star Computer internetkávézó üzemeltetői szerint a kriptovaluta-bányászatra történő átállással magasabb profitot tudnak realizálni, mint a normál működés során, így hasonló lépésre buzdítják a többi internetkávézó-tulajdonost is, sőt, igény esetén még segítenek is nekik az elindulásban.

A fentiek alapján úgy tűnik, egyhamar nem számíthatunk arra, hogy a videokártya-árak, illetve a termékek elérhetősége javulásnak indul, ugyanis a kriptovaluta-láz egyre nagyobb mértékben hódít, így a videokártyák iránt is egyre nagyobb az igény, ami tovább fokozhatja a hiányt, illetve az árakat is magasabbra emelheti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap