A lakásokban és az autókban is erősíti a jelenlétét az Amazon

Az Amazon bemutatott egy járművekbe szánt alexás terméket, felokosított egy mikrót, valamint egy faliórát, és még itt sem állt meg.

A lakásokban és az autókban is erősíti a jelenlétét az Amazon

Alig, hogy beszámoltunk arról, hogy az Amazon egészen sok érdekes eszközt szeretne bemutatni még idén az Alexa támogatással valamilyen formán megtoldva, a vállalat le is rántotta a leplet a tervezett megoldásokról. Az előre be nem jelentett eseményen egészen érdekes szerkezetek is a kamerák kereszttüzébe kerültek, ezeket fogjuk most közelebbről megvizsgálni.

Még több visszhang a személygépjárművekben

Galéria megnyitása
Amazon Echo Auto

Az Amazon egyre több autógyártóval működik együtt, de úgy fest, hogy nem éri be ennyivel ezen a területen. A vállalat bemutatta az Echo Autót, amit a nevének megfelelően járművekbe szán a tartalomszolgáltató. Fontos ennek kapcsán elsőként azt kiemelni, hogy ez csak egy áthidaló eszköz a felhasználó mobilja és a fedélzeti hangrendszer között, tehát mobil nélkül nem lehet használni az Alexa elérésére sem. Ha azonban minden adott a megfelelő működéséhez, akkor igazából bármilyen hangutasítást fogad, és ha kell, akkor hangos navigációval szolgál (több térkép appot is támogat ilyen téren), vagy éppen segíti a zenelejátszást. Az autó műszerfalán elhelyezhető apróság USB-n keresztül táplálható 12 voltról és Bluetooth-szal vagy 3,5 milliméteres hangkábellel csatlakozhat az otthonául szolgáló járműhöz. Az Echo Autót első körben mindössze 25 dollárért meg lehet majd venni, de csak meghívásos alapon juthatnak így hozzá a vásárlók, a nagyközönség számára már 50 dollártért lesz elérhető, ami igazából még mindig nem egy nagy összeg. A szállítása idén indul, de pontos dátumot nem határozott meg a cég.

Galéria megnyitása

Az Amazon belopná magát a konyhákba

Reflektorfénybe került az Amazon eseményén az Echo Wall Clock is, ami szemlátomást egy mezei fali óra, de valójában ide is elér már az Alexa keze. Ebben a termékben nincsenek mikrofonok vagy hangszórók, csupán a meglévő Echo modellekhez tud kapcsolódni, viszont ezekhez csatlakozva képes digitálisan megjeleníteni például egy visszaszámlálót, ami nagyon jól jöhet a főzések alkalmával. A felhasználó csak beteszi sülni a csirkét, hangutasítással kiadja a konyhában állomásozó Echo Dotnak, hogy mennyi idő múlva jelezzen, és az Echo Wall Clock felületén azonnal lehet majd látni, hogy éppen mennyi idő van még hátra a sütésből. Az időzítő a percskála mögött elrejtett LED-eket használja ki a működése során. Az Echo Wall Clock magától áll át a téli/nyári időszámításokra és az ébresztő beállítását vagy egy emlékeztető idejét is tudja mutatni, ha éppen arra kéri a felhasználó az Alexát. Ennek az ára 30 dollár, és még idén forgalomba kerül.

Galéria megnyitása
Amazon Echo Wall Clock

Igazi érdekesség volt a most bejelentett eszközök között az AmazonBasics mikrohullámú sütő. Bizony, ez is egy olyan szerkezet, ami digitális hangalapú asszisztens szolgáltatással van ellátva, ráadásul ez önálló üzemre lett felkészítve, nem úgy, mint például a falióra. A mikró esetében arra képes az Alexa, hogy automatikusan szabályozza a melegítéshez szükséges időt és teljesítményt. Az Amazon folyamatosan bővíteni fogja az Alexa tudástárát arra vonatkozóan, hogy egy adott ételnél milyen módon kell magát behangolnia a sütőnek, de az alapvető ételekkel már a rajt pillanatában sem lesz gondja; és ha mégis zavarba jönne, akkor manuálisan is lehet programozni. A készülék egyébként 700 wattos, szóval nem különösebben erős, de igazából a legtöbb esetben elegendő lesz. Ezért a termékért 60 dollárt kell majd leszurkolni – szóval alig drágább, mint egy mezei riválisa –, és még idén a boltokba kerül, de nem tudni, hogy pontosan mikor.

Galéria megnyitása
AmazonBasics mikrohullámú sütő

A tévénézőket sem hagyta újdonság nélkül a tartalomszolgáltató

Az Amazon előállt a Fire TV Recast eszközzel, ami egy vezeték nélküli használatra kialakított DVR (Digital Video Recorder), mellyel bármilyen adást kényelmesen és egyszerűen lehet rögzíteni. Ez a készülék lehetőséget nyújt például TV műsorok későbbi megtekintésére is. A Fire TV Recast vezeték nélküli kapcsolattal képes átjátszani a képet gyakorlatilag bármilyen Amazon készülékre, aminek kijelzője van, legyen szó Fire TV-ről, az Echo Show-ról vagy egy kompatibilis Fire táblagépről vagy okostelefonról. A Fire TV Recast bárhol elhelyezhető a lakásban, letehető akár közvetlenül ott is, ahol a külső antenna rögzítve van, így nem kell a kábelezéssel bajlódni, és a behangolása is rendkívül egyszerűen történik majd. Ez a termék elérhető lesz 500 GB-os és 1 TB-os kivitelben is – az előbbinek kettő, az utóbbinak pedig négy tuner található a fedélzetén, szóval nem csak egy forrásból tudnak dolgozni. A felvevő az ünnepi szezonban fog befutni, és egyelőre csak a szerényebb tárkapacitásúnak ismert az ára, ez 230 dollárba kerül majd.

Galéria megnyitása
Amazon Fire TV Recast

Végül egy olyan újdonság is felbukkant, ami szinte bárhol felhasználható: ez az Amazon Smart Plug. A Smart Plug a mostani újdonságok között a legolcsóbb, és igazából csak arra szolgál, hogy kapcsolni lehet vele az áramellátást más készülékek számára. Az intelligens konnektor Wi-Fi támogatással rendelkezik és magától képes csatlakozni a környezetében található Echo eszközökhöz. Az ilyen aljzatokból az Amazon elképzelése szerint több is lesz egy lakásban, és ezeket majd el lehet nevezni, hogy mindig pontosan azt az eszközt vezérelhesse vele a felhasználó, amit szeretne. A kiegészítőhöz tartozó alkalmazásban igény szerint rutinokat is lehet majd készíteni. Az Amazon Smart Plug darabja 25 dollárért vásárolható meg, és a következő hónapban kezdődik a forgalmazása.

Galéria megnyitása
Amazon Smart Plug

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap