A koronavírus miatt a gyártók a Computex 2020 elhalasztását kérik

Egyelőre elég nagy a bizonytalanság, ami nem egy jó dolog, hiszen senki sem tudja, mi lesz a rendezvény sorsa.

A koronavírus miatt a gyártók a Computex 2020 elhalasztását kérik

A COVID-19 miatt már számos nagy és fontos rendezvény maradt el idén, gondoljunk csak az MWC-re, a GTC-re, vagy éppen a GDC-re. Ez persze nem is meglepő, hiszen a járvány elleni elsődleges védekezés az lehet, ha kerüljük a tömegrendezvényeket, illetve minden olyan helyet, ahol több ember zsúfolódik össze, hiszen itt jó esélye van a vírusnak a terjedésre – egyik emberről a másikra. Amennyiben nincsenek ilyen tömeges rendezvények, az a vírus terjedését is alaposan lelassítja, márpedig ez kulcsfontosságú, hiszen így az egészségügynek van esélye a betegek ellátására. Ellenkező esetben, ha nagy robbanás történik az esetszámok növekedésében, azt az ellátórendszer nem tudja „kimozogni”, ami olyan katasztrofális helyzethez vezet, mint ami Kínában, illetve újabban Olaszországban tapasztalható.

A Computex 2020 az aktuális helyzet alapján egyelőre még úgy tűnik, rendben megrendezésre kerülhet, legalábbis a nemzetközi rendezvény mögött álló TAITRA illetékesei egyelőre nem nyilatkoztak másként. Az idei show azért is fontos, mert ez a 40. Computex, így nem csak a gyártók, illetve a résztvevők számára bír nagy jelentőséggel, de a rendezők számára is, hiszen kisebb ünneplésre adhat okot a szép kerek szám.

Galéria megnyitása Egyre valószínűbb, hogy nem a megszokott időszakban tartják meg a népszerű rendezvényt A tajvani show megrendezése egyébként nemrégiben veszélybe került, ugyanis a tajvani kormányzat szigorú intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy megóvja a vírustól az állampolgárokat. Ennek értelmében sok más országhoz hasonlóan Tajvan is lezárta határait a külföldiek előtt, akik pedig Tajvanon laknak és megfelelnek a kritériumoknak, csak és kizárólag a 14 napos karantén vállalása mellett térhetnek vissza az országba. Ez a gyakorlat azért sodorja veszélybe a Computex 2020 megrendezését, mert a showra érkező külföldi vállalatoknak lassan már el kellene kezdeniük a logisztikával és a standdal kapcsolatos feladatokat annak érdekében, hogy biztosítható legyen a zavartalan részvételük, ám az aktuális korlátozások ezt lehetetlenné teszik. És ha a helyzet hosszabb időn keresztül is fennáll, a nemzetközi kiállítók nem léphetnek be az ország területére, valamint a nemzetközi látogatók sem vehetnek részt a rendezvényen, ami elég komoly érvágás lehet számukra, ugyanakkor tökéletesen érthető és maximálisan el is fogadható az óvintézkedés.

Jelenleg Tajvanon 200 alatt van a regisztrált koronavírusos betegek száma, ami Kína közelsége ellenére igen komoly fegyvertény. A hatóságok szeretnék, ha továbbra is sikerülne kontroll alatt tartani a fertőzés terjedését, ennek érdekében pedig mindent el is követnek. A jelenlegi intézkedések mellett a Computex 2020 csak a tajvani lakosok és a tajvani gyártók számára lehet elérhető, amennyiben a rendezvény megtartására engedélyt adnak a hatóságok, így nemzetközi jellegét mindenképpen elveszíti. Egyes tajvani vállalatok egyébként nem is szeretnének részt venni a show-n, így arra kérik a szervezőket, halasszák el az eseményt egy későbbi időpontra.

Mivel a Computex 2020 hivatalosan 2020. június 2-án nyitja meg a kapuit, addig már csak alig 70 nap van hátra, így mindenképpen szükség lenne hivatalos állásfoglalásra, ami eloszlatja a jelenlegi, meglehetősen bizonytalannak nevezhető légkört. Nincs kizárva, hogy a TAITRA illetékesei abban reménykednek, rövidesen véget ér a járvány, ám a globális helyzet jelenleg nem ezt mutatja: sok helyen tetőzés előtt áll a helyzet, azt pedig szinte lehetetlen megjósolni, mikor ér véget a pandémia. Amennyiben a TAITRA reagál a gyártók kérésére, természetesen beszámolunk az új fejleményekről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap