Shop menü

A KINGSTON TOVÁBBRA IS A LEGNAGYOBB DRAM MODUL GYÁRTÓ, A PIAC 78%-ÁT URALJA

A Kingston Technology a DRAM memórialapka-gyárral nem rendelkező memóriamodul készítők táborának domináns szereplője-
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Kingston továbbra is a legnagyobb DRAM modul gyártó, a piac 78%-át uralja

A Kingston Technology nemrégiben büszkén jelentette be, a TrendForce összesítése alapján 2022 folyamán is első helyen végzett azon memóriamodul-gyártók rangsorában, akik külső forrásból szerzik be a DRAM típusú memóriachipeket, mivel nem rendelkeznek saját DRAM termelő üzemekkel. Az elemzés alapján a Kingston Technology 2022 folyamán nem kevesebb, mint 13,5 milliárd dolláros teljes árbevételre tett szert, ezzel első helyen végzett a maga 78,12%-os piaci részesedésével a külső forrásból dolgozó DRAM memóriamodul-gyártók között. Ebben a számban a DDR5-ös, illetve a DDR4-es szabványú memóriamodulok biztosan szerepelnek, és jó eséllyel még a DDR3-as és DDR2-es példányok is hozzáadtak az eredményhez.

A TrendForce elemzőitől származó adatok alapján 2022 folyamán érdekes kép alakult ki a DRAM modulok értékesítése terén, ugyanis a modulok értékesítése 4,6%-kal csökkent éves szinte, azaz zsugorodott a piac, valamint a Kingston Technology teljes árbevétele is csökkent egy kissé. Ennek ellenére a vállalat magabiztosan őrzi az előkelő első helyet az említett szegmensben, ráadásul 20 éve folyamatosan első helyen végez, így ebben a tekintetben globális vezetőnek tekinthető.

Galéria megnyitása

A számok alapján 2022 folyamán a világ öt legnagyobb memóriamodul-gyártója a teljes értékesítési volument tekintve összesen 90%-os piaci részesedéssel rendelkezik, már ami a teljes árbevételt illeti, közülük is kiemelkedik a Kingston Technology, hiszen egymaga 78,12%-os piaci részesedést hozott össze, így szinte egyeduralkodónak mondható ebben a szegmensben. A vásárlói szokások változtak a konzumerpiaci elektronikai termékek szegmensében, ennek ellenére a Kingston Technology forgalma csak mérsékelt csökkenést mutatott a magas infláció okozta visszaesés közepette.

Az év során a díjnyertes Kingston FURY Beast DDR5-ös, illetve a Renegade DDR5-ös memóriamodulok egyaránt frissültek, így azóta fehér hűtőlemezzel ellátott kivitelben is találkozhatunk velük, azaz a gyártó nemcsak a klasszikus, fekete dizájn köré épülő rendszerek szerelmeseit, hanem a fehér színben pompázó konfigurációk iránt rajongókat is meg tudja szólítani.

Érdekesség egyébként hogy a második helyen lévő Ramaxel már csak 3,78%-os piaci részesedést könyvelhetett el, azaz rendkívül komoly mértékben le van maradva az első helyezettől, teljes árbevétele is csak 653 millió dollárt tett ki 2022 folyamán. A harmadik helyre az ADATA Technology futott be a maga 3,33%-os részesedésével és 576 millió dolláros teljes árbevételével.

Hogy a 2023-as esztendő folyamán is sikerül ilyen előkelő eredményt elérnie a vállalatnak? Erre később derül fény.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére