A kínai NAND Flash lapkák gyártója saját SSD sorozatot tervezhet

Rövidesen saját SSD sorozatot mutathat be a Yangtze Memory Technology Corporation.

A kínai NAND Flash lapkák gyártója saját SSD sorozatot tervezhet

A kínai kormányzat régóta szeretné elérni, hogy a legfontosabb félvezetőipari alkatrészeket lehetőleg országon belül tudják gyártani a hazai ipar képviselői, a cél érdekében pedig támogatják is a vállalatokat, aminek meg is van az eredménye.

Az egyik ilyen támogatott cég a Yangtze Memory Technologies Corporation, amely igen komoly tempóban fejleszti a NAND Flash memórialapkákat: nemrégiben még csak a 64 cellaréteggel rendelkező lapkák voltak elérhetőek, ám azóta a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már a 128 cellaréteggel rendelkező megoldások is elkészültek, amelyekről még április folyamán érkezett hír. Azóta kiderült, hogy egyebek mellett a Lexar termékeiben is helyet kaphatnak majd a kínai NAND Flash lapkák, valamint a Phison legújabb SSD vezérlői is támogatják őket, így lassan megnyílik az út a termékek előtt, hogy elkezdjék növelni a gyártó piaci részesedését.

A kínai NAND Flash lapkákkal szerelt SSD meghajtókra és kártyákra már aligha kell sokat várni, sőt, a DigiTimes szerint olyan meghajtók is készülhetnek, amelyeket kínai vállalat saját termékként értékesít a piacon, azaz a Micron, az SK Hynix, a Kioxia, az Intel és a Samsung mellett hamarosan YMTC által gyártott SSD-k is feltűnhetnek kereskedelmi forgalomban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ezek pontosan milyen teljesítményre lesznek képesek és mely árszinteket célozhatják meg, az viszont biztos, hogy most már csak idő kérdése, mikor mutatkoznak be. Az aktuális pletykák szerint a bejelentésre még az év harmadik negyedévében sor kerülhet, azaz már nem kell sokat várni az újdonságokra. Az viszont egyelőre nem világos, hogy ezek a meghajtók a DIY piacon is elérhetőek lesznek, vagy csak az OEM partnereket célozzák-e, de idővel erre is választ kaphatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap